• DOLAR 32.371
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2325.83
  • ...
Muhammed Ali`nin oğlu havaalanında alıkonuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Florida'daki havaalanında alıkonulduğu ve sorguya çekildiği belirtilen Muhammed Ali Jr.'un ailesi alıkonulmanın ABD'deki tartışmalı seyahat yasağıyla bağlantılı olduğunu açıkladı.

Muhammed Ali Jr.'ın, annesi Khalilah Camacho-Ali birlikte Florida'daki Fort Lauderdale Uluslararası Havaalanı'nda alıkonulduğu belirtildi. Ali'nin arkadaşı ve avukatı Chris Mancini'nin açıklamasına göre, Ali ve annesi Jamaika seyahatlerinden dönüşte Arapça isimleri nedeniyle Amerikalı gümrük görevlileri tarafından durduruldu.

Camacho-Ali'nin eşi Muhammed Ali'nin bir fotoğrafını yetkililere gösterdikten sonra salıverildiği, ancak yanında benzeri bir fotoğraf olmayan oğlunun iki saat boyunca sorguya çekildiği bildirildi.

Ali'nin avukatı Mancini, görevlilerin müvekkilinin isminin nereden geldiğini sorduklarını, Ali'nin "Müslüman mısınız?'' sorusuna "evet'' yanıtını vermesinden sonra da müvekkiline daha detaylı sorular yönelttiklerini söyledi.

Mancini, Ali ailesinin yaşananların, Trump'ın 7 İslam ülkesinin vatandaşları için aldığı tartışmalı seyahat yasağı girişimiyle doğrudan bağlantısı bulunduğundan şüphe duymadıklarını açıkladı. Ailenin, şu ana kadar kaç yolcunun benzeri bir sorguya maruz kaldığını araştırdığı ve olayı yargıya taşımaya hazırlandığı öğrenildi.  (Hamza Adiyaman - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir