• DOLAR 32.389
  • EURO 35.434
  • ALTIN 2324.336
  • ...
Dilin ibadeti, Kalbin Huzuru; Zikir 1
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Allah (cc) buyuruyor:

“Rabbini, içinden yalvararak ve korkarak, yüksek olmayan bir sesle sabah-akşam zikret ve gafillerden olma.” (A´raf: 205)

Peygamber (sav) Efendimiz`e, “En faziletli amel nedir?” diye sorarlar. Peygamber Efendimiz (sav), “Allah (cc)'ı anan dilin kurumadan can vermendir." buyurdular.

Peygamber Efendimiz (sav) buyurdular: "Cennet bahçelerinde gezinmek isteyen kimse Allah (cc)'ı sık sık ansın.”

Peygamber Efendimiz (sav) buyurdular: “Yedi kimse var ki, Allah (cc) başka hiç bir gölgenin bulunmadığı günde onları arşının gölgesi altına alır.” Bu yedi kimseden biri. Yalnız başına iken Allah (cc)'ı anarak O'nun korkusu ile gözleri yaşarandır.

Peygamber Efendimiz (sav) buyurdular: “Kulun işlediği ameller içinde, onu Allah (cc)'ın azabından en kurtarıcı olanı, Allah (cc)'ı anmaktır.”

Allah (cc) buyuruyor:

“Namazı kıldınız mı, gerek ayakta, gerek otururken ve gerek yan yatarak hep Allah`ı anın. Güvene kavuştunuz mu namazı tam olarak kılın. Çünkü namaz, mü`minlere belirli vakitlere bağlı olarak farz kılınmıştır.” (Nisa: 103)

İbni Abbas (ra) yukardaki ayeti tefsir ederken şöyle demiştir: “Yani gece gündüz, denizde karada, evde, yolda, varlıkta, darlıkta, sağlıkta hastalıkta, gizli açık her zaman ve her yerde Allah (cc)'ı anınız.”

Muaz İbni Cebel (ra) der ki: “Cennetlikler sadece Allah (cc)'ı anmadan geçirdikleri bir saate hayıflanırlar.”

Peygamber Efendimiz (sav) buyurdular: "Bir araya gelerek Allah (cc)'ın rızasından başka hiç bir şey beklemeden O'nun adını ananlara gökten, “Günahlarınız bağışlanmış olarak kalkınız, kötülükleriniz iyiliklere dönüştürülmüştür." diye seslenilir.

Peygamber Efendimiz (sav) buyurdular: "Bir yerde oturup da Allah (cc)'ın adını anmayan ve Peygamberine salatü selam getirmeyen bir grup kıyamet günü bu davranışı karşısında hayıflanmak zorunda kalır." Peygamber Efendimiz (sav) buyurdular: "Sabah-akşam Allah`ın adını an ki, sabah ve akşama günahsız giresin."

Hasan-ı Basrî der ki: “Allah (cc)'ı anmak iki türlüdür: Birincisi: Allah (cc) ile aranda kalacak şekilde gizli olarak O'nu anmandır. Zikrin bu çeşidi, ne kadar güzel ve üstün derecelidir. Bundan daha değerlisi de Allah (cc)`ı, O'nun haram kıldıkları ile karşılaşınca anmaktır.”

Peygamber Efendimiz (sav) buyurdular: “Düzgün bir şekilde abdest alıp arkasından başını göğe dikerek, “Eşhedü en la ilahe illallahu vahdehu lâ şerikelehu ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve rasulühu" (Allah'tan başka ilah olmadığına., O'nun tek ve ortaksız olduğuna, Muhammed'in O'nun kulu ve Rasul'ü olduğuna şehadet ederim) diyen bir kulun önünde cennetin bütün kapıları açılır ve dilediğinden içeri girer.”

İMAM GAZALİ – KALPLERİN KEŞFİ

Bu haberler de ilginizi çekebilir