• DOLAR 32.377
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.351
  • ...
Sözleşmeli Personele Müjde!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) 4. Olağan Genel Kurulunu düzenledi. Karayolları Genel Müdürlüğü konferans salonunda yapılan olağan genel kurula, Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan da katıldı.

Erdoğan yaptığı konuşmasında, "Bizler sözleşmeli olayını da bir yerde istihdam için bir adım atalım diye bu süreci başlattık. Fakat burada da bir sıkıntının olduğunu görüyoruz. Genç öğretmen, sağlık personelinin bölgede 5 yıl gibi veya daha fazla kalması, bunlar da ayrı bir sıkıntı.

Fakat bir adımı da atmamız lazım, o da şudur; yani nasıl ki bir polis, bir asker, bir yargı mensubu gittiği zaman o bölgelerde belli bir süre hiçbir şarta bağlı olarak, o süre içinde görevini yapıyorsa bu şekilde orada görevini yapacak şekilde bir hazırlığı arkadaşlarımız yapıyor. Bu hazırlığı, yapıp bitirdikten sonra biz süratle şu anda çıkardığımız kanun hükmündeki kararnameye eğer girebilirse onun da çalışmasını yapıyorlar, bu kararname içinde, aksi takdirde kanunla olması gerekiyorsa o önümüzdeki döneme kalacak. Böylece inşallah sözleşmelilerle ilgili kadro yolunu açmış olacağız" dedi.

İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir