• DOLAR 32.584
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2429.668
  • ...
Tel Örgü Medeniyeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Tahir Özsoy – DOĞRUHABER

Macar hükümeti, Macaristan-Sırbistan sınırındaki mevcut tel örgülerin arkasına yeni bir tel örgü daha yapılması kararı aldı. Ülkelerindeki savaş koşulları ve ekonomik imkânsızlıklar nedeniyle kaçak ve tehlikeli yollardan Avrupa ülkelerine gitmeye çalışan göçmenler kapılarda ölüme terk edildi. Batı, başlamasında ve tırmanmasında etkili olduğu savaşlardan kaçan insanlara yardım etmeye yanaşmıyor. Son olarak da Macaristan Devlet Bakanı Janos Lazar, haftalık basın toplantısında, sığınmacı krizi ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Lazar, sığınmacıların işlemleri devam ettiği sürece ülkede serbestçe hareket edemeyeceklerini, sınır bölgesinde kurulacak konteynerlere taşınacağını belirterek, ''Öncelikle 400 kişilik kapasiteye sahip bölge oluşturulacak. Ülke genelinde açık veya kapalı kamplardaki sığınmacılar da kontrol bölgesine nakledilecek. Sığınmacılar ülkede serbestçe dolaşamayacak.'' şeklinde konuştu.

Macaristan'a 2017 yılında ciddi sayıda yasa dışı sığınmacının gelebileceğini iddia eden Lazar, ''Macar hükümeti, Macaristan-Sırbistan sınırındaki mevcut tel örgülerin arkasına yeni bir tel örgü daha yapılması kararı aldı.'' ifadelerini kullandı. Sığınmacıların Batı Avrupa'ya geçmek için en önemli güzergâhlardan olan Macaristan, sığınmacı akınını durdurmak için Sırbistan ve Hırvatistan sınırına jiletli tel örgü çekmiş, sınır bölgelerinde olağanüstü hal ilan ederek, yasa dışı geçişler için uygulanan cezaları artırma yoluna gitmişti.

"SINIRA YAKLAŞAN MÜLTECİLERE ATEŞ AÇILSIN"

Danimarkalı milletvekili Kenneth Kristensen Berth, katıldığı bir televizyon programında botlarla gelen mültecilerin dönmemeleri halinde vurulması gerektiğini savundu. Berth, sığınmacıların deniz yoluyla Avrupa sınırına yaklaşmaları durumunda, "Yapmanız gereken tek şey botları geri döndürmek ve 'bölgenin sınırını sizlere kapattık' demek. Geri dönmezseniz sizi vuracağız, ya da geldiğiniz yere geri döneceksiniz" ifadelerini kullandı.

“HAMAM BÖCEKLERİ”

The Sun gazetesinde Akdeniz'i geçmeye çalışan göçmenlerin teknelerinin savaş helikopterleri ile batırılmasını ve böylelikle Avrupa'ya ulaşmaya çalışanların caydırılmasını öneren, Katie Hopkins imzalı bir köşe yazısı yayınlanmıştı. Hopkins, makalesinde mültecileri "hamam böceğine" benzetiyordu.

“10 BİN ÇOCUK KAYIP”

Yaşatılan savaşlar nedeniyle ülkeleri viraneye çevrilen mültecilerin Batı`ya girişinin engellenmesi için örülen jiletli tel setlerini aşıp gidenlerin bu sefer bulundukları yerlerde de güvende olmadıkları ortaya çıktı. Batı Avrupa Birliği ülkelerinde 10 binin üzerinde çocuğun kaybolduğu ortaya çıktı. Almanya Federal Asayiş Dairesi(BKA) Almanya'ya sığınan 8 bin 991 çocuğun kayıp olduğunu bildirdi. AB ülkelerinde 10 binin üzerinde çocuğun kaybolduğu, Europol(Avrupa polisi)`un istihbarat birimi tarafından hazırlanmış bir raporda da ifade edildi. Bu çocukların büyük bir kısmının çeteler tarafından fuhuş, kölelik, aynı zamanda organ ticaretinde kullanıldığı tahmin ediliyor. Europol Genel Müdürü Brian Donald tarafından ifade edilen rakamlar, İngiltere`de yayınlamış Observer Gazetesi`nde de yayınlandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir