• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bakan`dan kütüphane isteyen öğrencinin talebi karşılandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere dün Mardin'e gelen Kalkınma Başkanı Lütfü Elvan'dan, yaşadığı Çıplak Mahallesine için  (Köyü) kütüphane isteyen 8`ci sınıf öğrencisi Fethullah Gümüş'ün isteği, Mardin İl Kültür  ve Turizm Müdürlüğü tarafından yerine getirildi.  

Fethullah Gümüş'ün Bakan Elvan`dan kitap ve kütüphane talebi üzerine harekete geçen Mardin İl Kültür  ve Turizm Müdürlüğü, envanterinde bulunan Ebulula Gezici Kütüphane otobüsünü Çıplak Mahallesine gönderdi.

Üç kişilik ekiple Çıplak Köyü'ne giden ve içinde 3 bin kitabın bulunduğu gezici Ebulula Gezici Kütüphanesi, burada eğitim gören öğrencilere kapılarını açtı.

Köydeki öğrenciler ise ilk defa Ebulula Gezici Kütüphane otobüsüyle tanışmanın tadını bol bol kitap okuyarak çıkardılar.

Konuyla ilgili bilgi veren Mardin İl Kültürü ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, “Kalkınma Bakanımız Lütlü Elvan dün  çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin`e gelmişti. Mardin müzesini gezdiği sırada Kızıltepe`nin Çıplak köyünde ikamet eden ve Mardin`de okuyan 8`ci sınıf öğrencisi Fethullah Gümüş  adlı yavrumuz, Bakan Bey`den kitap ve köyüne kütüphane talebinde bulundu. Biz de yavrumuzun talebini karşılamak için il müdürlüğümüzün envanterinde bulunan Ebulula Gezici Kütüphane otobüsünü Çıplak mahallesine gönderdik. Yavrularımıza kitap verildi. İnşallah 15 gün sonra çocukların okuduğu kitaplar toplanıp onlara yenisi verilecek. Bu uygulamamız şu an 15 köyde daha devam ediyor.” şeklinde konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir