• DOLAR 32.377
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Anadolu Evet Platformundan, DTSO'ya ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Evet Platformu’ndan bir heyet, Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odasını (DTSO) ziyaret etti. Anadolu Evet Platformu adına gelen heyete öncülük eden Ahmet Ay’ı Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ahmet Sayar karşıladı.

Bölgenin ekonomisi üzerinde bilgilendirmelerde bulunulan toplantıda referandum hakkında da görüş alış verişleri yapıldı.

“Faşist cuntacılarca hazırlanan anayasanın hangi maddesi değişirse ben desteklerim”

Ziyarette platform adına konuşan Ahmet Ay, “12 Eylül faşist anayasasında faşist cuntacılar tarafından hazırlanan anayasanın hangi maddesi değişirse değişsin, ben o maddeyi desteklerim. Çünkü 12 Eylül’de hangi mağduriyetlerin yaşandığını biliyorum. Açığa alındım, ihraç edildim, Diyarbakır zindanları olmak üzere 9 kez işkence görmüş biriyim. Bu anayasanın tek tipçiliğinden tutun, yönetim sistemine kadarki sebeplerden dolayı tüm olumsuzlukları insanlarımız yaşadı.” dedi.

“Sonuç ne olursa kabul etmek gerekir”

DTSO Başkanı Ahmet Sayar ise ise referanduma ilişkin kararları hakkında “Sonuç ne olursa kabul etmek gerekiyor.  Çünkü, halk tercihini yapmış olacak. Sadece bu referandumda değil, diğer seçimde de özellikle biraz da iş camiasında sorumluluğumuz olduğu için gereksiz gerilimler oluyor. Oysa ki herkes tercihini rahat bir şekilde sandıkta vermesi gerekiyor. Bu anlamsız kutuplaşmaların olmaması gerekiyor. ‘Evet’çilerin de ‘hayır’cıların da, sandığa gitmeyenlerin de ne olursa olsun birbirinin tercihlerine saygı duyacağı bir seçim atmosferi olmasını diliyoruz. Toplumun sosyal yaşamını da ekonomik yaşamını da olumsuz etkiliyor. İnsanların yatırımlarını dahi etkiliyor. Sonuç neyse saygı duymak gerekir.” şeklinde konuştu.

Sayar son olarak referandumdaki görüşleri noktasında, “Hayırcı arkadaşlar da bizi ziyaret ettiğinde onlara buranın bir kuruluş olduğunu anlatıyorum. Benim ‘hayır’cı üyem de var, ‘evet’çi üyem de var. boykotçular da var. Ben onlar adına, kurum adına evet ya da hayır diyerek tercihimi kamuoyuna açıklamayı doğru bulmuyorum.” ifadelerine yer verdi. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir