• DOLAR 32.524
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2433.577
  • ...
Ş. Said`i Anma Programı`na Açılan Dava Kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Mustazaf Der öncülüğünde Diyarbakır Batıkent Meydanı`nda 29.06.2011 tarihinde, `Şeyh Said ve 47 arkadaşının idam edilmesinin 86. Yıldönümünde` yapılan kitlesel basın açıklamasında yer alanlar hakkında açılan davaya, Şura Der tarafından yapılan yazılı basın açıklaması ile kınandı.


Halkımız Şeyh Said ve Arkadaşlarını Anmakla Vefa Borçlarını Ödemiştir
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ülkemizdeki yaşanan keyfi hukuksuzluklardan biri daha kayıtlara geçmiştir. İstiklal Mahkemelerinin yaptığı zulmü kınamak, Şeyh Said ve 47 arkadaşının 86. şehadet yıldönümlerinde o muhterem zatları anmak ve mezarlarının yerlerinin ortaya çıkması için yapılan basın açıklaması adeta yeni bir İstiklal Mahkemesi zulmünü ortaya çıkarmıştır. Resmi izinlerin alınmış olmasına rağmen basın açıklamasını gayri resmi göstermek için birçok bahane ileri sürülmüştür. Örneğin "suç ve suçluyu övmek, toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme ve bunlara katılma" (TCK 215/1, 53/1) ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, suçu ve suçluyu övme" (TCK 215/1, 216/1, 53/1) bu sayılan maddeler çerçevesinde yapılan faaliyetler suç olarak kabul edilmiştir. Dolayısıyla Şeyh Said ve arkadaşları bir kez daha suçlu olarak görülmüştür. Oysa basın açıklamasına konu olan Şeyh Said ve arkadaşları dindar ve âlim şahsiyetler olup toplumumuzda dindar ve Müslüman bir nesil yetiştirmek için canlarını feda etmişlerdir. Müslüman halkımız da onları anmak için bir araya gelip toplanmış ve basın açıklamasına katılarak vefa borçlarını yerine getirmişlerdir. Ağızlarıyla dindar bir nesil yetiştirmek istediklerini meydanlarda sıkça dile getiren bugünün siyasetçileri bu söylemleriyle ne kadar tezat içinde olduklarını bir kez daha göstermişlerdir."

 

Bu soruşturma ile Binlerce Kişi Cezalandırma Yoluna Gidilmiştir
Mustazaf-Der üyelerine yönelik hazırlanan bu iddianame ve açılan dava ile Müslüman halkımıza, bir daha o büyük zatları anıp onların peşinden gitmeyin denilmek istendiği ifade edilerek, "Dindar bir nesil istiyorsanız sizinde sonunuz onlar gibi olur, mesajı verilmek istenmiş. Adeta basın açıklamasına gelen binlerce insan bu dava ve soruşturma ile cezalandırılma yoluna gidilmiştir. Fakat şunu unutmamak gerekir ki Müslüman ve dindar bir toplum, ancak Müslüman ve dindar olan atalarımızın izinden gitmek ile gerçekleşebilir. Bizler de dindar bir toplum oluşturmak için çalışmalarımıza devam edecek ve böylesine hayırlı çalışmalar yapan tüm dernek ve STK`ları destekleyip her zaman yanlarında olacağımızı kamuoyuna duyururuz." denildi.
 
Osman İçli - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir