• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
"İdam için gerekirse referandum yolu açabiliriz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa Valiliği önünde düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, " İdam talebi parlamentoya gelecek. Parlamentodan geçtiği anda bana geldiği anda ben bunu onaylarım. Bir sıkıntı anayasa değişikliği gerekiyor. Ayın 16'sı bunun işareti olacak. Gerekirse bunun için de bir referandum yolu açabiliriz. 16 Nisan'da yapacağımız işin adı, 2007'de başlayan anayasa reformunu nihayet erdirmektir."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Manisa'da yapımı tamamlanan ve açılışa hazır hale gelen değeri yaklaşık 219 milyon 407 bin lira olan 70 tesisin açılışını yapmak üzere Manisa'ya geldi.

Açılışların gerçekleştirileceği Cumhuriyet Meydanı'nda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa'nın, 15 yılda 18 milyar liralık yatırımla yepyeni bir çehreye kavuştuğunu söyledi.

CHP'nin, yeni anayasa değişikliğiyle birlikte "Meclis'i kaldıracaklar" sözlerine sert tepki gösteren Erdoğan, "Yalan konuşma, doğru konuş. Tam tersine Meclis'in denetim gücünü artırıyoruz. Cumhuriyetimizi daha güçlü bir demokrasiyle, yönetimle taçlandırıyoruz. Türkiye'nin,  aleyhine olacak hiçbir işin içinde yer almayız, tam tersine karşısında bulunuruz.

"Mevcut sistemle Türkiye'nin hedefine ulaşabileceğine inansaydık, anayasa değişikliği konusunda adım atmazdık"

Erdoğan, "Eğer mevcut sistemle Türkiye'nin hedefine ulaşabileceğine inansaydık, anayasa değişikliği konusunda en küçük adım atmazdık. 14 senedir bunu görüyoruz. Biz damdan düştük, neyin ne olduğunu biliyoruz. Başbakanım… İlk göreve geldim, Merkez Bankası'na atama yapacağız. Merkez Bankası'na yapacağım atamada, bir arkadaşımı ortaya getirmek istedim. Yapmadılar. 'Uygun değil' dedi. Arkadan ikinci bir teklif yaptım, bu zihniyet var ya çok ilginçtir. Şu anda Başbakan Yardımcımız olan Mehmet Şimşek'i teklif ettim. Bu da olmaz dedi. Niye olmaz. 'Ben böyle uygun gördüm, olmaz' dedi. 'Ben böyle uygun gördüm' dedi. 'Eşi başörtülü değil, Amerikalıdır' dedim. Ona da hayır dedi. Maalesef ikisi de olmadı. Sonra Merkez Bankası içinden bir arkadaşı başa getirdik. Niye, zihniyet uymuyor. İlla aynı yerden gelecek. Bu zihniyet kendi zihniyetinde olduğu halde rahmetli Ecevit'e kitap fırlattı. Cumhurbaşkanı Başbakan'a anayasa kitapçığını fırlatacak! Böyle bir anlayış olabilir mi? Ben Sayın Gül'le, ben de iki başbakanla böyle sıkıntılar yaşamadık. Eksikler yanlışlar olsa da aramızda halledebiliyoruz." diye konuştu.

Yönetim sisteminin, istikrar ve güvenin teminatı olması için değiştirdiklerini vurgulayan Erdoğan, "Ülkemize her cepheden saldırılar var. Terörden ekonomiye, her araç kullanılıyor. Mücadeleyi doğru yöntemlerle sürdürmek gerekiyor. Mevcut sistem dünkü Türkiye'nin ihtiyaçlarını dahi sağlayamıyordu. Birileri diyor ki, '10 yıldır işler yürüyor, sorun çıkmıyor'. Bunun kerameti sistemden kaynaklanmıyor ki. Biz bu sistemi sadece milletimiz için istiyoruz. Türkiye hedeflerine daha kolay ulaşabilsin diye istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Gerekirse bunun için de (idam) bir referandum yolu açabiliriz"

"İdam" tartışmalarına da değinen Erdoğan şöyle konuştu: "İdam talebi parlamentoya gelecek. Parlamentodan geçtiği anda bana geldiği anda ben bunu onaylarım. Bir sıkıntı anayasa değişikliği gerekiyor. Ayın 16'sı bunun işareti olacak. Gerekirse bunun için de bir referandum yapabiliriz. 16 Nisan'da yapacağımız işin adı, 2007'de başlayan anayasa reformunu nihayet erdirmektir.

Erdoğan, "Bu sistemle Türkiye'yi 3 kat büyüteceğimizin sözünü veriyorum." dedi ve şunları ekledi: "Siz hiçbir teklif ortaya koymadan, mevcut sisteme dokunmayın derseniz hiçbir derde derman olamazsınız. Bunlar sadece bomba yapıp milleti bombalasın. Ne diyor Kandil'deki 'Bizim oyumuz hayır' diyor. Aynı anlayışı paylaşan aynı değil midir? 16 Nisan'da Türkiye yepyeni daha istikrarlı, daha güvenli bir sistemin sahibi olur." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir