• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
"Toplumun ihyası için âlimlere büyük sorumluluklar düşmektedir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül, beraberindeki heyet ile kente yeni atanan il Müftüsü Mehmet Faysal Geylani`yi makamında ziyaret ederek yeni görevinden dolayı hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Heyeti, il Müftüsü Mehmet Faysal Geylani karşıladı. Toplumda giderek artan ahlaki yozlaşmanın manevi boşluktan kaynaklandığını ve bunun önene geçmenin yegâne yolunun ilmi çalışmalar olduğunu belirten HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül, bu konuda toplumun öncüleri olan âlimlere büyük sorumluluklar düştüğünün altını çizdi.

Gül, “Yeni görevinizde başarılar diliyoruz. Medrese kültüründen gelen bir Müftünün Bitlis`e atanması gerçekten bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Malumunuz toplumumuzdaki yozlaşma gün geçtikçe artarak devam etmektedir. Toplumun ihyası için âlimlere büyük sorumluluklar düşmektedir. Bizler siyasi bir parti olarak, toplumun ihyası, imanlı bir neslin yetişmesi için elimizden gelen tüm gayretleri sarf ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Kendilerine yapılan ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Bitlis İl Müftüsü Mehmet Faysal Geylani, medrese kültürünün membaı konumunda olan Bitlis`te görev yapmanın, Bitlislilere hizmet etmenin kendisini mutlu ettiğini belirterek, müftülük kurumu olarak din görevlileriyle, medrese ve Kur`an kurslarıyla bir bütün olarak toplumun manevi hizmeti için her türlü çabayı göstereceklerini söyledi.

Toplumun ihyası hususunda herkese sorumluluklar düştüğünü belirten Geylani, “Ama en büyük sorumluluğun da âlimler ve idarecilerde olduğunu biliyoruz.” dedi.

Yapılan karşılıklı iyi temennilerden sonra HÜDA PAR heyeti il müftülüğünden ayrıldı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir