• DOLAR 32.614
  • EURO 34.94
  • ALTIN 2502.052
  • ...
"Muş`u çevre iller ile rekabet edecek duruma getireceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş`ta Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun`un katılımıyla Cazibe Merkezleri Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Öğretmen evi toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun'un yanı sıra Muş Valisi Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, Vali Yardımcısı Abdulkadir Okay, Kalkınma Bankası Daire Başkanı Ali Cemal Ünen, Kalkınma Bakanlığı Planlama Uzmanı Adnan Saygılı, STK ve siyasi parti temsilcileri ile iş adamları katıldı.

Toplantıda konuşan Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Cazibe Merkezleri programının diğer illere oranla daha az gelişmiş 23 ili kapsayan bir çalışma olduğunu hatırlatarak, "Bu çalışma, daha çok bu 23 illerimizdeki yatırım seferberliğini öngören bir çalışma ama bu çalışma yapılırken bu güne kadarki yatırım ve teşvik paketlerini bilenler var. Onlardan ve Özal'dan sonraki süreçten sonra 30-35 yıllık süreçte bölgede uygulanıp da aksaklıklarını gördüğümüz bu sebeple bir türlü yakalayamadığımız sonuçları yakalayabilmek için yapılan bir çalışmadır. Ankara`da çalışmalar yapıldı, arazide çalışmalar yapıldı, bütün bilim adamlarından, odalar borsalar birliğinden, iş adamlarından çeşitli istişareler yapılmak suretiyle en son hazırlanan ve kalkınma bakanlığımızın uzmanlarının uzun emek sarf ederek oluşturduğu bir çalışmadır." dedi.

Yakalanan huzur ortamıyla Muş`un batı illeri ile rekabet edebilecek düzeye geleceğini söyleyen Coşkun, “Bu çalışma en kapsamlı, iş adamlarımız için de en geniş imkânlar kapsayan bir çalışma. Bununla yapmak istediğimiz, yakalanan bu huzur ortamıyla Muş`u gelişmiş çevre illerle hatta yurt dışından illerle rekabet edecek düzeye getirmek. Muş`ta sanayi alanında istihdamı artırmak ve böylece Muş`taki genç nüfusu burada tutarak onarlın farklı yollara kanalize olmasını engellemek için hazırlanan bir pakettir." ifadelerini kullandı. (Ayetullah Tarhan- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir