• DOLAR 32.534
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2432.89
  • ...
Kalkınma Bakanı Elvan Mardin`den ayrıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cazibe Merkezleri Programı tanıtım toplantısına katılmak ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Mardin'e gelen Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan, gerçekleştirdiği çeşitli temas ve ziyaretlerin ardından kentten ayrıldı.

Bakan Elvan sokağa çıkma yasağının devam ettiği Nusaybin`in Doğanlı Mahallesi`nde çıkan çatışmada yaralanan askerleri, tedavi gördükleri Devlet Hastanesi`nde ziyaret etti.

Mardin Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ile birlikte Kızıltepe`de ÇATOM`u ziyaret ederek burada kursları gezip kursiyerlerle sohbet etti.

Ardından Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikaları da ziyaret ederek, ihracat hakkında bilgi alan Elvan, dana sonra MÜSİAD Mardin Şubesi'nde iş adamları ile bir araya geldi.

Bakan Elvan, Mardin başta olmak üzere bölgenin inanılmaz bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirterek, “Terörün kökünü kurutma noktasına geldik, kökünü kazıyacağız. Allah'ın izniyle terörün yok olmasıyla birlikte bu bölgede turizm inanılmaz bir şekilde canlanacak.”  dedi.

Mardin'de hem iş dünyasının, hem kamunun hem de özel kesimin uyum içinde iyi bir birliktelik kurduğuna değinen Elvan, bölgeden Cazibe Merkezleri Programı'ndan daha fazla istifade etmelerini ve yatırım yapmalarını beklediklerini aktardı.

Bakan Elvan, “MÜSİAD başkanımız bana bir rapor sundu, 5 maddelik bir rapor.  Mardin ilimizin turizm sektöründe inanılmaz bir potansiyel var.  İnşallah bu terörün kökünü kurutacağız, halkasına geldik. Allah`ın izniyle terörün yok olmasıyla birlikte bu bölgede turizm inanılmaz bir biçimde devam edecek. İlin önemli sorunlarından biri elektrik. Evet, elektrik kesintisi var ama bunun yanında kullanmış olduğu elektriğin bedelini ödemeyen önemli bir kitle var. Özellikle saat bağlanmasını teşvik edici bazı tedbirler aldık. Özellikle MUSİAD üyelerimizin bu yönde bize destek olmasını arzu ediyoruz. Bir tarafta özel sektör bir firma elektrik dağıtımını yapıyor, bunun için bir harcama yapıyor, ama diğer taraftan siz aldığınız malın bedelini ödemezseniz o firma bir yatırım yapabilir mi? Onun için bölgedeki elektrik sorununun tamamen çözülmesini istiyorsak kaçak elektrik kullanımını ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bu yönde de MUSİAD üyelerimizin bizlere katkı vermesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Her sektörden Mardin`de birlik ve dayanışmanın olduğunu gördüğünü söyleyen Elvan, sorunlarla ilgili ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, “Diğer taraftan bazı karayolu, alt geçit gibi hususlar var. Bunları inşallah biz hem Ulaştırma Bakanımız ile paylaşacağız hem de Kalkınma Bakanlığı olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Mardin`imizin ilçelerinin sorunlarına yönelik dün akşam çok kapsamlı geniş bir toplantı gerçekleştirdik. O toplantıda her bir ilçenin sorunlarını teker teker ele aldık ve bu konuda yapabileceklerimizi de arkadaşlarımızla paylaştık. Ben huzurlarınızda tüm kaymakamlarımıza, yeni görev alan belediye başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza, il başkanımıza, valimize teşekkür etmek istiyorum. Mardin`de gerçekten iyi bir birliktelik olduğunu gördüm, bir dayanışma ruhunu gördüm.” diye konuştu.

MÜSİAD ziyaretinin ardından Mardin Devlet Hastanesine geçen Bakan Elvan ve beraberindekiler, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Nusaybin`in Doğanlı Mahallesi`nde çıkan çatışmada yaralanan Uzman Çavuş Mehmet Kılıç`ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Kılıç`ın annesi ise Bakan Elvan`dan iş talep etmesi üzerine not alınması talimatı vererek kendisine yardımcı olunacağını söyledi.

Bakan Elvan, hastane ziyaretinin ardından Mardin`den ayrıldı. Bu arada, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü binasında yapılması planlanan toplantı ise son anda iptal edildi. (M. Salih Keskin/Mehmet Aslan – İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir