• DOLAR 32.561
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2430.055
  • ...
SON DAKİKA
Kalkınma Bakanı Elvan'ın Mardin ziyaretleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli temaslar ve ziyaretlerde bulunmak üzere Mardin’e gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri Programına katıldıktan sonra bazı ziyaretlerde bulundu.

Mardin Birinci Cadde esnafını ziyaret eden Bakan Elvan ayaküstü esnaf ile sohbet etti. Vatandaşın talep ve isteklerini dinleyen Elvan’a esnaf ikramlarda bulunduğu görüldü.

Esnaf ziyaretinin ardından Kırklar Kilisesi’ne geçen Bakan Elvan, Kilise hakkında Başpapaz Gabriyel Akyüz’den bilgi aldı. Kilise ziyaretinin ardından Mardin Müzesine geçen Elvan, müzenin çalışmalarını da Müze Müdürü Nihat Erdoğan’dan dinledi. Bakan Elvan, burada Reyhani Müziği dinleyerek, ikram edilen ve bölgeye has kahvesi olan 'mırra' içti.

Mardin Müzesi ziyaretinin ardından tekrar yol üstünde bulunan esnafı ziyaret eden Elvan, Medrese Gül ÇATOM’u ziyaret etti.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Elvan, şu anda bölgede 40’ın üzerinde ÇATOM’ların hizmet verdiğini belirterek, bu merkezlerde el emeği göz nuru ürünlerin üretildiğini aktardı. Bakan Elvan, “ÇATOM’larda üretilen ürünler satış merkezlerinde satışa sunuluyor. Elde edilen gelir de bunları üreten hanımlara veriyoruz. Dolayısıyla kadınlar için bir gelir kaynağı oluyor. Bunları inşallah önümüzdeki dönemlerde daha da yaygınlaştıracağız. Ben GAP İdaresi Başkanlığına ve buralarda emeği geçen kadınlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Bakan Elvan, ardından 700 yıllık tarihi Kasımiye Medresesini gezdi. Elvan, medrese hakkında bilgi aldıktan sonra Organize Sanayi Bölgesi’ne geçti. Elvan, burada sanayicilerle bir araya gelmesi bekleniyor. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan – İLKHA) 















Bu haberler de ilginizi çekebilir