• DOLAR 32.559
  • EURO 34.885
  • ALTIN 2432.877
  • ...
"Ezanı yasaklamak Peygamberlerin şiarına karşı çıkmaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Terör rejimi İsrail Meclisindeki (Knesset) yasama komisyonunun, ezanın belli saatlerde hoparlörden okunmasını yasaklayan yasa tasarısını onaylamasına İnsan Hak ve Özgürlükler İçin Eğitim Yardımlaşma-Dayanışma Derneği (İHEDER) tepki gösterdi.

Emir Sultan Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasını okuyan İHEDER Genel Başkanı Ahmet Tilci, Müslümanların bu insanlık suçuna sesiz kalmamaya çağırdı.  

Tilci, "Daha öncede denemişti ancak gelen tepkiler üzerinden geri adım atmak zorunda kalan Siyonist İsrail`in ‘Gürültü kirliliğine neden olduğu` gerekçesiyle İslam`ın kalbi hükmündeki kutsal Kudüs şehrinde ve Mescid-i Aksa'da ezan okunmasını yasaklaması, İslam`a ve Müslümanlara karşı duyduğu nefret ve tahammülsüzlüğü gözler önüne sermiştir." dedi.

Evrensel insan haklarını, din ve vicdan hürriyetini hiçe sayarak verilen kararın sadece Müslüman Filistin halkına karşı yapılmış bir saldırı olmadığını belirten Tilci, ezan yasağının aynı zamanda tüm İslam ve insanlık âlemine karşı yapılmış bir saldırı olduğunu vurguladı.

“İnsanlık ve İslam âlemi bu suça sesiz kalmamalıdır”

Ezan yasağının İslam`ın ve Müslümanların bölgedeki varlığını inkâr etmeyi amaçlandığına dikkat çeken Tilci, "Siyonist İsrail, bu saldırı ile sadece Filistin halkına değil, İslam`a ve Müslümanlara savaş açmıştır. Kudüs`te ezanı yasaklamak demek; Kudüs`teki Müslümanların ve İslam`ın varlığını tanımamak demektir. Müslümanların ve İslam`ın kutsal ibadet çağrısı olan Ezan-ı Muhammedi`yi yasaklamak dine, inanca yasak koymak demektir. İnsanlık ve İslam âlemi bu insanlık suçunu görmezden gelemez ve sesiz kalamaz, kalmamalıdır." şeklinde konuştu.

Ezanın sıradan bir çağrı olmadığını vurgulayan Tilci, "Ezan, İslam`ın şiarı, İslam`ın ve Müslümanların var olduklarının simgesi, inanç özgürlüklerinin olduğuna işaret eden olmazsa olmaz şartıdır. Ezan yasağı; sadece İslam`ın temel değerlerine değil, aynı zamanda Hz. İbrahim`in, Hz. Musa`nın, Hz. İsa`nın şiar edindiği değerlere karşı çıkmaktır." ifadelerini kullandı.

Tarih boyunca ezana müdahale etmek isteyen hiçbir gücün başarılı olmadığını söyleyen Tilci, "Kudüs semalarını karanlığa mahkum eden, Mescid-i Aksa`yı yok etmek isteyen ezan yasağına karşı tüm uluslararası topluma, diplomasiye, sivil topluma, partilere ve tüm yapılara inisiyatif üstlenmeye, mazlum Filistin halkının ve kutsal Kudüs`un yanında yer almaya çağırıyoruz." dedi. (Zeki Aras, Mustafa Bikeç-İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir