• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.466
  • ...
Motosikleti çalınan mağdur: Polis olayla ilgilenmedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Yenişehir ilçesinde motosikleti çalınan Mehmet Can adındaki mağdur genç, olayı polise bildirmek için görgü tanıkları ile birlikte gittiği karakolda, polislerin kendisi ile ilgilenemediğini ve olayı çarpıtmaya çalıştıklarını ileri sürdü.

Dün saat 22.00-22.30 sıralarında evinin avlusunda motosikleti çalınan Mehmet Can adlı mağdur şahıs, hırsızları gören görgü tanıklarını da yanına alarak karakola gittiğini, karakolda polislerin kendisine duyarsız davrandığını belirterek, “Hırsızları gören şahitleri de karakola götürdüm, ifademi polise verdiğim halde, hatta hırsızların bir tanesi sabıkalı olduğu halde polis hiç oralı olmadı.” dedi.

Olay anını anlatan Mehmet Can, ‘`Motorum çalındıktan yarım saat sonra farkına vardım. Evin alt tarafında yokuş var, motoru oradan aşağıya iteleyerek ancak çalıştırabilirlerdi. Ben de yokuşun aşağısına geldim. O saatte 24 saat açık esnaf vardı. Bana ‘motorunu götürürlerken gördüm iki kişiydiler` dedi.” ifadelerini kullanarak görgü tanıklarının hırsızları tanıdığını söyledi.

Mehmet Can, görgü tanıklarının tarifiyle hırsızları bulduğunu ve hırsızlarla beraber görgü tanıkları ile birlikte Yenişehir Güven Polis Karakoluna gittiklerini belirtti.

Söz konusu görgü tanıklarının hırsızları tanıyıp polise isim bile verdiklerini dile getiren Mehmet Can, “Görgü tanıkları ve hırsızlarla beraber Güven Polis Karakoluna gittik. Ancak polis, konuyu çarpıtmaya çalışıyordu. Durmadan başka siyasi yönlere çekmek istiyordu. Hırsızlar, kendilerini tehdit ettiğimi iddia etmişler. Polis de bana durmadan ‘bunları tehdit etmişsiniz` gibisinden sözler söylüyordu. Ama hırsızlara motosikletimi çaldıklarını sormadı.” diyerek polisin tavrına dikkat çekti.

Polisin MOBESE kamerası kayıtlarına bakabilmeleri için savcılık iznini beklediklerini belirten Mehmet Can, “Çalınan motorum zaten 3 aylık maaşımdır. Polisler bana daha adaletli davranabilirdi, biraz daha üzerinde dursalardı, o kadar konuyu çarpıtmaya, başka yerlere çekmeye gerek yoktu. Zaten bu MOBESE kameraları halk için değil mi?” diye sordu. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir