• DOLAR 32.377
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2325.606
  • ...
"Mardin girişimcilik şehri oluyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İş adamlarına Cazibe Merkezi Programı'nı anlatmak üzere dün akşam Mardin'e gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

Burada konuşan Elvan, Mardin'in bir medeniyet, kültür, ticaret, sanat ve eğitim şehri olduğunu belirtti. Mardin'in, Mersin'den Habur'a uzanan güzergâhın en önemli merkezlerinden biri olduğuna değinen Elvan, şehri cazibe merkezi haline getirmek istediklerini ifade etti.

Elvan, "Mardin'i önemli bir cazibe merkezi haline getirmek için kollarımızı sıvadık.  Mardin artık bir girişimcilik şehri oluyor. Mardin'in geçmişine baktığımızda çok kültürlü yönü öne çıkıyor. Mardin'in 7 bin yıl önce bile 7 ayrı din, 7 ayrı dil, 7 ayrı kültür ile yaşayan bir şehir olduğu rivayet edilir. Onun için Mardin bu bölgenin en önemli merkezlerinden bir tanesidir. Daha da önemlisi Mardin bir gönül şehridir." dedi.

 "Aramıza nifak sokulmasına müsaade etmeyeceğiz"

"İstikrarımızı bozmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz." diyen Elvan, sözlerine şöyle devam etti: "Aramıza nifak sokmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Nasıl 15 Temmuz'da darbeci hainlere millet olarak müsaade etmedik, oyunuzu çiğnetmedik, emanetinizi yere düşürmedik ise bundan sonra da çiğnetmeyeceğiz. Bunun için terör ile sonuna kadar mücadele edeceğiz. Terörün aramıza nifak sokmasına asla müsaade etmeyeceğiz."

"Yüzde 50'nin üzerinde oy alan kişi hükümeti kurabilecek"

Cumhurbaşkanlığı sistemine de değinen Elvan, "Cumhurbaşkanlığı sisteminde geçmişte yaşanan krizler yaşanmayacak. Hiçbir şekilde sistemde tıkanma olmayacak. Çünkü millet doğrudan hükümetini seçecek. Yüzde 50'nin üzerinde oy alan kişi hükümeti kurabilecek. 16 Nisan'da milletimiz bu anayasa değişikliğine güçlü bir şekilde evet diyecek ve Türkiye'nin önündeki bir engeli daha kaldırmış olacak." şeklinde konuştu. (M. Salih Keskin/Mehmet Aslan-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir