• DOLAR 32.603
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2496.13
  • ...
Metin Kaplan`dan Doğru Medya Grubuna ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ahmet Karakaş / İstanbul 

28 Şubat cuntasının hukuk tanımaz uygulamaları ile Almanya tarafından Türkiye'ye iade edilen ve 16 yıl(4 yıl Almanya`da 12 yıl Türkiye`de) cezaevinde kaldıktan sonra 'yeniden yargılanma' kararı doğrultusunda tahliye edilen Metin Kaplan hoca Doğru Medya Grubu`na nezaket ziyaretinde bulundu.  Kaplan ve beraberindeki heyeti Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Abdullah Aslan karşıladı. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette İslamî basının öneminden bahsedildi.

Ziyaret esnasında Doğru Medya Grubunun mazlumların ve mağdurların sesi olduğunu ifade eden Kaplan, yaşadığı mağduriyeti gündeme taşıdıkları için Doğruhaber Gazetesi Genel yayın Koordinatörü Abdullah Aslan`a teşekkür etti.

‘CEZAEVLERİNDE HALA MAĞDUR MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZ VAR`

Yapılan görüşmede konuşan Abdullah Aslan ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Yusufi mekânlarda cami yarenleri yatıyor. Bir zamanlar camilere hepimizin gıpta ettiği gençler gidiyordu. Kur`an-ı Kerim dersi veriyorlardı çocuklara. Tüm sol örgütler bölgede kan kusturuyordu. Burada bu insanlar gidiyordu camiye, insanları İslam`a, güzel ahlaka davet ediyorlardı. Devlet operasyonlar yaptı, bütün gençleri camilerden topladılar. Götürüp cezaevine attılar. O gençler de hala cezaevinde olup, saçı, sakalı ağarmış kardeşlerimiz var. Bir veya iki ay işkencede kalıp da uzuvlarını kaybeden gençler var.  Devlet camilerde ders veren gençleri hapishanelere tıkmasaydı belki şimdi oralarda daha güzel bir toplum oluşturulurdu. Sizler de diğer Müslümanlar gibi mağdur edildiniz. Bizim mağdur ve mazlumlarla ilgili hassasiyetimiz en üst düzeydedir” ifadelerini kullandı.

“MAĞDURLARI VE MAZLUMLARI GÜNDEME GETİRDİNİZ”

Yaşadığı mağduriyeti gündeme taşıdıkları için Doğru Medya Grubuna nezaket ziyaretinde bulunduğunu ifade eden Kaplan; ”Rabbimize şükürler olsun bizleri kavuşturdu birbirimize. Buna çok şükretmemiz lazım. Birbirimize dua etmemiz lazım.  Dava, Müslümanların davasıdır. İslam`ın davasıdır.  Davada, usul ve gayenin de vahye dayanması lazım. Elhamdülillah kaynak Kur`an, örnek Peygamber (sav) olarak yola çıkmışız. Bu yola çıkışımız imanımızın gereğidir. Dinimizin emridir. Tabi bunun bedelini de ödedik.12 sene Türkiye`deki zindanlarda 4 sene de Almanya`da hepsi 16 sene ediyor, dile kolay. Tatmayan bilmez derler. Fakat yılmadık, yorulmadık. Ümitsizliğe düşmedik. Kadere teslim olduk. Rabbimiz yardım etti ve nihayet kapıları açtı. Buna da şükürler olsun. Hz. Âdem aleyhisselamdan tutun günümüze kadar ve kıyamete kadar gelecek kavgaların en büyük sebebi hâkimiyet meselesi. Hâkimiyet Allah`a mı ait olacak yoksa millete mi. Bu kavgalar böyle devam edip gitmektedir. Müslümanlar olarak bizler hâkimiyet kayıtsız şartsız Allah`ındır. Hâkimiyeti Allah`a vereceğiz millete veya herhangi bir zümreye değil, diyoruz” şeklinde konuştu.

“YUSUFÎ KARDEŞLERİME SELAM EDİYORUM”

Ziyaretinde teşekkürlerini tekrar tekrar ifade eden Kaplan Yusufilere de selam göndermeyi ihmal etmedi. Kaplan, “Rehber TV olarak Doğruhaber Gazetesi olarak sizlere teşekkür ediyorum. Bizim ve bizim gibi nice mağdurlar ve mazlumlar için yazdınız, çizdiniz. Gündeme getirdiniz. Bizler de bir teşekkür ziyareti yapalım dedik. Buraya geldik. Buradan tekrar Yusuf`i arkadaşlarımıza, kardeşlerimize selamlar gönderiyorum. Dua ediyorum, inşallah bir an önce onlar da bize kavuşur, dışarı çıkarlar. Ailelerine de sabırlar temenni ediyorum. Sabredeceğiz, inşallah zamanı geldi mi çıkarlar” şeklinde konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir