• DOLAR 32.368
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2325.269
  • ...
Nusaybin`deki operasyonun ayrıntıları netleşiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Ömerli, Artuklu ve Nusaybin ilçesindeki 10 mahallede geçen hafta başlatılan operasyonlar devam ediyor. Operasyonun yoğunlaştığı Nusaybin'e bağlı Koruköy'de sokağa çıkma yasağı halen devam ediyor.

Son bir hafta içerisinde düzenlenen operasyonlarda aralarında üst düzey PKK'lilerin de bulunduğu 4 kişi öldürüldü, bir PKK'li de sağ olarak yakalandı. Bölgede tespit edilen sığınak ve barınaklarda ise çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, son süreçte farklı şehirde bombalı saldırıların emrini verdiği iddia edilen PKK'linin Mardin'in 12 köyünden oluşan ve "Ömeryan" olarak adlandırılan bölgede saklandığı istihbaratı üzerine çalışma başlatıldı.

Söz konusu bölgede 16 Şubat Perşembe günü ele geçirilen bir sığınaktan elde edilen bilgi ve fotoğrafların analizi ile yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda Büyükkardeş, Küçükkardeş, Akarsu, Yavruköy, İlkadım, Koruköy, Sulakdere, Aytepe, Yandere ve Ahmetli mahallelerinde operasyon düzenledi.

Koruköy'de bir evin 7 metre altındaki 3 odalı sığınakta PKK'lilerin bulunduğu bilgisi üzerine 17 Şubat'ta saat 15.10'da operasyon gerçekleştirildi. Çıkan çatışmada bir polis yaralanırken, üst düzey PKK'li Behzat kod adlı Mevlüt Canbaşı ve Delil kod adlı Agit Elmas öldürüldü.

20 Şubat'ta da yaşanan çatışmada da Suriye uyruklu Serdar kod adlı PKK'li öldürüldü, Bawer kod adlı Şerif Bor ise yaralı olarak yakalandı. Aynı bölgede kepçe yardımıyla açılan bir sığınakta yine çatışma çıktı ve bir PKK'li öldürüldü.

Sığınaklarda yapılan aramalarda yüksek miktarda el yapımı patlayıcı, 12 uzun namlulu silah, 2 roketatar, bir keskin nişancı tüfeği, 2 M16, 4 kalaşnikof, bir MP5, bir G3, bir tabanca, 98 el bombası, 239 kilogram TNT, 10 roketatar mühimmatı, ateşleme düzeneği ile fünye, çok sayıda uzun namlulu silah mühimmatı, telsiz, role ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

(M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir