• DOLAR 32.399
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.275
  • ...
`Kudüs`ün Kurtuluşu İçin Birlik Olalım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Lübnan’daki İslami Tevhid Hareketi lideri Şeyh Bilal Şaban, İslam ümmetini düşmanların fitne yaymalarına ve Müslümanlar arasında ayrılıklara karşı uyarıp Kudüs’ün kurtuluşu için İslam birliği için çalışmaya davet etti.
 
Şeyh Bilal Şaban el-Alem Haber kanalına yaptığı özel açıklamada şunları söyledi: "Şimdiki en önemli görev İslam Birliğini tesis etmeye çalışmak ve bu doğrultuda cihadi hedefimiz olan zorba Siyonist grupları def etmektir.


İslam Birliğini tesis etmek ve önündeki manileri kaldırmak için Tahran’da 25.si düzenlenen ve 57 ülkeden yüzlerce seçkin din alimi ve düşünürün katıldığı İslam Birliği Konferansı’nın oturum arasında yapılan röportajda, Şeyh Said Bilal Şaban, bütün Müslüman taifelerini ve mezheplerini, ihtilaf ve bölünme bataklığında boğulmaya karşı uyardı.


Uluslararası İslami Mezhepleri Yakınlaştırma Kurulu başkanı Şeyh Muhammed Ali el-Teshiri ise yaptığı açıklamada ”İslam Ümmetinin izzeti sadece tek bir kelime olan vahdet’e bağlıdır ve bugün doğu ve batı arasındaki uyumun tahakkuk etmesi ile İslamın tüm dünyadaki üstünlüğünü görmeyi ümit ediyorum.” dedi.
 
İran Cumhurbaşkanı Muhammed Ahmedinecad da, konferansta yaptığı konuşmada:
”Düşmanlarımız ümmetin evlatları arasında nifak ve ayrılık yerleştirmek için çalışıyorlar, çünkü şeytanın ve ona tabi olanların temel hedefi insanları tevhid’den uzaklaştırmak ve dinler arasına tefrika sokmaktır. Bu doğrultuda şeytanlar ve zorbalar arasında fark yoktur” açıklamasında bulundu.
 
Suriye Müftüsü Şeyh Ahmed Bedrettin Hasun ise, “Bugün içimizden biri çıkıp Şeyh Ahmet Yasin’in, Halid Meşal’in veya Seyyid Hasan Nasrallah’ın ‘Allahu Ekber’ şiarını yükseltirse hepimizi eritmiş olur.” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir