• DOLAR 32.573
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2432.524
  • ...
DEDAŞ'tan asılsız arıza ihbarlarına suç duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’da asılsız elektrik arıza ihbarlarının arttığını belirten Dicle Elektrik Dağıtım yetkilileri, bu tür ihbarda bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacağını bildirdiler.

Dicle Elektrik Dağıtım Batman Sistem İşletme Yöneticisi Bilal Altunç  yaptığı açıklamada, asılsız ihbarların önemli arızalara müdahalede gecikmelere yol açabildiğini belirterek,  zaman zaman ihbarda bulunanların, yaşanan arızaya ekiplerin daha erken gitmesini sağlamak için ‘Acil hastamız var’, ‘Yaralı var’ veya ‘Hayatını kaybeden var’ gibi gerçek dışı beyanlarda da bulunabildiklerini ileri sürdü.

Açıklamasında gelen asılsız bir ihbarlara değinen Altunç, “Bize gelen bir ihbarda, trafonun patladığı ve bir çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi. Olay çok acil göründüğünden en yakında bulunan ekiplerimiz, yaptıkları işleri bırakarak en kısa sürede olay yerine gitti. Ancak ihbar asılsız çıktı. Bu durum, hem zaman kaybına hem de başka arızaların onarılmasını bekleyen diğer müşterilerimizi mağdur etti. Yapılan ihbarların ses kayıtları bizde bulunuyor. Bundan böyle asılsız ihbarda bulunanlar hakkında ilgili yerlere suç duyurusunda bulunacağız.” dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir