• DOLAR 32.496
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2434.391
  • ...
İslam dünyasının ortak dili vahyin dili Arapça olmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suudi Arabistan, Lübnan, Ürdün, Mısır, Suriye, Cezayir, Tunus, Fas ve Kuveyt gibi 22 ülkeden 50 yayınevi ve 100'den fazla âlim, yazar ve akademisyenin katıldığı '2.Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri', çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Bu yıl, “Asırlardır sönmeyen Işığımız: Âlimler ve Kitaplar” vurgusuyla gerçekleştirilen organizasyon, İslam âlimlerini ve eserlerini öne çıkarıyor. Arapça Kitap ve Kültür Günleri, fuar organizasyonunun yanı sıra çeşitli konularda verilen seminerlerle, yazar ve okurlar bir araya geliyor.

Bu kapsamda düzenlenen 'İslam Dünyasında Yeni Bir Dil Kurmak' konulu söyleşide, Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, Gazeteci-Yazar Ferhat Koç ve TYB İstanbul Başkanı Mahmut Bıyıklı konuşmacı olarak yer aldı.

Mahmut Bıyıklı'nın moderatör olarak yer aldığı söyleşide konuşan D. Mehmet Doğan şunları söyledi: “Arapça, İslâmî ilimlerin doğru kaynaklardan okunması ve öğrenilmesi açısından çok önemlidir. Bu bakımdan Arapça'ya daha fazla önem vermeli ve benzer organizasyonlar ülkemizin diğer illerinde de gerçekleştirilmelidir.”

Ferhat Koç ise merhum Necmettin Erbakan'la yaşadığı kırk yıllık geçmişinden çeşitli hatıralar aktararak, Erbakan'ın Körfez Savaşı'nı durdurmak ve İslam dünyasının birlik ve beraberliğini korumak için mücadele ettiğini ifade etti.

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı ise "İslam dünyasında yeniden ortak bir dil kurmak ve bunu vahyin dili Arapça'yla sağlamak amacıyla bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Arapça Kitap ve Kültür Günleri inşallah hedefine ulaşacaktır." dedi.

26 Şubat'a kadar devam edecek organizasyonda ayrıca, 15 Temmuz darbe kalkışmasına karşı halkın birlik-beraberlik göstergesi olarak aldığı tavır, fotoğraf sergisine dönüştürüldü ve tüm İslam coğrafyasına örnek teşkil etmesi bakımından Arapça Kitap ve Kültür Günleri kapsamında organizasyon müddetince ziyarete açıldı. (Mustafa Kaynak - İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir