• DOLAR 32.596
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2521.476
  • ...
Batman'da UMKE Eğitim Tatbikatı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’da Batı Raman 53 Numaralı Kuyu Mevkiinde UMKE personellerine yönelik doğada pusula ile yön bulma, triyaj, ekip arası iletişimi güçlendirme ve hasta ile yaralı taşıma teknikleri başlıklarından oluşan ''Olumsuz Doğa Koşullarında Hastaya Müdahale'' eğitimi düzenlendi.

Yapılan eğitim tatbikatıyla ilgili açıklamada bulunan Batma İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, UMKE ekibinin, büyük çaplı bir afet, çok sayıda ölü ve yaralının bulunduğu olağan dışı durumlar ve ambulans ekiplerinin ulaşmakta zorluk yaşadığı elverişsiz doğa koşullarında, olaya müdahale ederek medikal kurtarma işlemlerini gerçekleştirdiğini söyledi.

Bodakçi, “UMKE birimimiz, yürütmekte olduğu görevini en iyi şekilde yapabilmesi amacıyla tatbikatlar, kamplar ve personele yönelik geliştirme eğitimleri düzenlemektedir. Söz konusu faaliyetlere müdürlüğümüz, gerek yönetimsel kararlılık gerekse de ekipman/lojistik anlamında tüm imkanlarıyla destek vermektedir. Bu minvalde ilimiz Batı Raman mevkiinde UMKE personellerimize yönelik doğada pusula ile yön bulma, triyaj, ekip arası iletişimi güçlendirme ve hasta/yaralı taşıma teknikleri başlıklarından oluşan ‘Olumsuz doğa koşullarında hastaya müdahale’ eğitimi düzenlenmiştir.” dedi.

Bodakçi, uygulamalı eğitimde UMKE ekibinin, 6 etaptan oluşan parkuru başarıyla tamamladığını sözlerine ekledi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir