• DOLAR 32.51
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2432.484
  • ...
Ev ve süs hayvanları satışı yapanlara eğitim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğa Koruma Milli Parklar Batman İl Şube Müdürlüğü, Batman Belediyesi ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Batman’da ev ve süs hayvanları satışı yapan kişilere sertifika almaları için eğitim programı düzenlendi. Programa ev ve süs hayvanı satışı yapan 20 kişi katıldı.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği pet-shop sahiplerine eğitim verme çalışmalarına başlandı. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği yerel yönetimlerin vermek zorunda olduğu hayvan hastalıkları ve bakımı, hayvan sevgisi, ev ve süs hayvanlarının satışı konularında gerekli mevzuatların bilgisinin verildiği eğitim bugün pet-shop sahiplerinin katılımı ile Batman Belediyesi Ek Hizmetler Binasında gerçekleşti.

Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan ve alanında uzman veteriner hekim Rıza Kuyumcu tarafından verilen eğitim, 3 gün boyunca devam edeceği belirtildi.

Bugün verilen seminere 30 pet-shop sahibi, Orman Bakanlığı Doğayı Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünden gelen personeller ve Veteriner İşleri Müdürü Azat Çiftçi katıldı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir