• DOLAR 32.538
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2421.71
  • ...
Şanlıurfa`da İslam`ın evrensel mesajı okunacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“İslam`ın Evrensel Mesajı: Barış, Adalet, Özgürlük” temasıyla 3-4-5 Mart 2017 tarihlerinde düzenlenecek “Uluslararası İslâm Bilgeleri Zirvesi”, 50`yi aşkın düşünür, yazar, akademisyen ve devlet adamını Şanlıurfa`da buluşturacak.

Şanlıurfa Valiliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Harran Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilecek zirvede, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez`in de yer alacağı belirtildi.

Zirve ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, İslam Coğrafyasından 50`yi aşkın seçkin düşünür, yazar, akademisyen ve devlet adamını Şanlıurfa`da ağırlayacaklarını belirterek “Şehrimiz, Hz. İbrahim`in yaşadığı şehir. Onun aziz hatırası ve birleştirici kişiliğinin gölgesinde, İslâm dininin evrensel mesajları olan “Barış, Adalet ve Özgürlük” anlayışını tüm dünyaya Şanlıurfa`dan ileteceğiz.” dedi.

Zirvenin, İslâm coğrafyasında bugün yaşanan sorunlara, bu coğrafyayı uzaktan okumaya, anlamaya, yorumlamaya çalışan Batılı gözlemcilerin yaptıkları değerlendirmelerden çok daha gerçekçi ve ciddi bilimsel açıklamalar getirmeyi hedeflediğini belirtti. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir