• DOLAR 32.323
  • EURO 35.144
  • ALTIN 2294.34
  • ...
Batman`da 100 STK`dan referandum açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`da yaklaşık 100 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Batman ‘EVET` Platformu, düzenlediği bir basın toplantısıyla referandum kararını ‘evet` olarak açıkladı.

İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen basın toplantısında, neden ‘evet` denilmesi gerektiği belirtildi. AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar ve 100`e yakın STK temsilcisinin katıldığı program, 15 Temmuz`u gösteren sinevizyon gösterimi ile başladı.

Burada başkanlık sistemi ve yeni anayasa ile ilgili yapılan bilgilendirmelerin ardından STK temsilcileri, basın bildirisini okudu. Basın bildirisini Batman ‘EVET` Platformu adına Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Ergin okudu.

CHP'nin, 1950 yılına kadar ülkeyi tek başına yönettiğini söyleyen Ergin, “CHP, 1925 yılında yürürlüğe koyduğu Takrir-i Sükûn Kanunuyla birlikte büyük çapta insan hakları ihlalleri yapmış; halkın kıyafetine yasaklar getirmiş, ezanı Türkçeye çevirmiş, Kur`an-ı Kerim okumak ve okutmak büyük bir suç sayılmıştır. Camiler ahırlara dönüştürülmüş, atalarımız ile aramızdaki kültürel bağlarımız kopartılmaya çalışılmıştır. CHP, 1950`den bu yana parti olarak iktidar olmasa da, daima vesayetle devleti yönetmiştir. 28 Şubat darbesi bu vesayetin en bariz örneğidir. Meşru hükümet iktidardan düşürülmüş, inançlı insanlara karşı organize bir sindirme politikası izlenmiştir. Türkiye`nin inançlı vatandaşlarını hedef alan 28 Şubat Darbesi, Batı Çalışma Grubu marifetiyle kendi vatandaşlarını fişleyerek kamplara bölmüştür.” dedi.

1961 ve 1982 darbe anayasalarında yer alan hükümler nedeniyle güçlü hükümetlerin kurulamadığını belirten Ergin, “Kimi zaman Cumhurbaşkanı–Başbakan, kimi zaman da zarurete binaen kurulan koalisyon hükümetlerinin ortakları arasında ortaya çıkan sorunlar istikrarsızlığa yol açmıştır. Bu nedenle Cumhuriyet tarihi boyunca ordunun verdiği muhtıralar dışında 4 askeri darbe gerçekleştirilmiştir. Türkiye Cumhuriyetinin istikrarı bir türlü tadamamış vatandaşları olarak 16 Nisan`da önümüze konacak referandum sandığını tarihi bir fırsat olarak görmekteyiz. Dünyanın ve bölgesinin parlayan yıldızı olan Türkiye`yi 2023 hedeflerine taşıyabilmenin yolu referandumdan geçmektedir. Küresel ve bölgesel şer odaklarının oyunlarını bozmak, dünyanın dört bir yanındaki mazlum ve mağdur insanların ümidi olan Türkiye Cumhuriyeti devletini güçlü kılmak için önümüze gelen fırsatı layıkıyla değerlendirmek zorundayız.” diye konuştu.

Neden ‘evet` dediklerini özetle ifade eden Ergin, son olarak şunları kaydetti: “İstikrarsızlık, huzursuzluk, kan, gözyaşı, zulüm, fukaralık ve nefret üreten mevcut hükümet sistemini sonlandırmak için evet. Bölgemiz istikrarsızlıktan ve terörden dolayı göç vermiş, faili meçhullere sahne olmuş, yatırımcıların önü kesilmiştir. Özellikle bölgemizde üretim ve istihdamın artması, işsizliğin azalması, ekonominin canlanması için evet. Her Cumhurbaşkanı seçiminde ülkeyi kaosa sürükleyen, Türkiye`nin yönetimini, 367 gibi hukuk hokkabazlıklarından kurtarmak, yargının tarafsızlığını ve bağımsızlığını korumak için evet. Türkiye`nin, cuntacılar, medya patronları, küresel sermaye ve işbirlikçileri eliyle yönetilmesine fırsat vermemek için evet. Milletin bağrından çıkmış, teröre bulaşmamış siyasi partilerin, Anayasa Mahkemesi marifetiyle “laiklik karşıtı eylemlerin odağı” veya “bölücülük” bahanesiyle kapatılmasını önlemek için evet diyoruz.”(M.Fatih Akgül-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir