• DOLAR 32.591
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2508.478
  • ...
"DEDAŞ hem sicilimizi kirletiyor hem de günaha sokuyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Bağlar ilçesinde DEDAŞ tarafından mağdur edildiğini ileri süren esnaf, fatura ödemesini 2 ay geciktirdiği gerekçesiyle elektriğinin kesildiğini ve ayrıca icraya verildiğini ifade ederek, 2 aylık ödenmemiş fatura için 500 TL faiz alındığını söyledi.

Kasaplık yapan Şafi Yıldırım isimli esnaf, DEDAŞ`ın hem sicilini kirlettiğini hem borçlarını katladığını hem de kendisini günah olan faize mecbur ettiğini belirterek, yetkililerden yardım istedi.

Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından Diyarbakır'da yaşanan son bombalı saldırı nedeniyle işlerinin durgunlaştığını, elektrik faturalarını ödemekte sıkıntı yaşamaya başladığını söyleyerek, en büyük sıkıntıyı da DEDAŞ ekipleri tarafından kendisinin icraya verilmesi ve faize mecbur edilmesiyle yaşadığını dile getirdi.

Yıldırım, “İş yerimin olduğu bölgede 13 kişinin hayatını kaybettiği 378 kişinin de yaralandığı birçok binanın yıkılmasına neden olan bombalı saldırı gerçekleşmişti. Bu olay işlerimi olumsuz etkiledi, müşterilerimiz azaldı, neticede faturalarımızı da ödeyemedik. DEDAŞ ekipleri de elektriğimi kesti ve beni icraya verdi.” dedi.

Daha sonra DEDAŞ`a başvurduğunda 2 bin 300 TL borcunun olduğunu öğrendiğini söyleyen Yıldırım, “Onlara etlerimin bozulabileceğini söyledim, elektriği bırakmalarını rica ettim. Yoksa ben iş yapamam zaten. Kimse bana yardımcı olmadı. Büyük tepki gösterince, yeni yeni ilgilenmeye başladılar. Borçlarımı taksitlendirdiler. Peki, en başından beri neden zulmediyorsunuz? En başında insanca muamele yapsaydınız olmaz mıydı? Neden beni avukata havale ettiniz?” ifadelerini kullandı.

“Benden 500 TL`nin üzerinde faiz aldılar”

Borcunun bin 800 TL olduğunu hatırlatan Yıldırım, “Borçlarım, 2 bin 300 TL`ye ulaştı. Benden 500 TL`nin üstünde faiz aldılar. Borçlarımın büyük bir kısmını ödedim ancak evdeki faturalarımı ödemekte zorlanıyorum. Bana dediler ki ‘Hacizli olan 3 tane faturan var. 3 faturanın dışında 900 TL`nin üzerinde para ödenmen gerekiyor.` Bu kadar zulüm olmaz. Yetkililerle tekrar görüştüm. Anladığım kadarıyla Diyarbakır`ın yarısı icralık olmuş.” şeklinde konuştu.

"DEDAŞ millete yardımcı olmalıdır"

Yetkililerden bu sorunlara el atmasını ve esnafa yardımcı olmasını isteyen Yıldırım, “Geçen sene bir komisyon kurulmuştu. Bu komisyonda insanlara yardımcı olunuyordu. Ancak bugün faturalarımı birkaç ay yatıramadım. Gücüm yoktu. DEDAŞ yardımcı olmadı. Bağlar esnafı çok mağdur, işler düşmüş, millet kan ağlıyor, iş yapamıyoruz. Daha önceki ciroya göre yarıya düştü işler. Bakanlık, DEDAŞ müdürlüğü bu millete yardımcı olmalıdır. Halk mağdurdur.” diye konuştu.

“DEDAŞ hem sicilimizi kirletiyor hem de günaha sokuyor”

Yıldırım son olarak, “Bu zulmün ortadan kalkmasını istiyoruz. Borç, borçtur. Kimse borcunu inkâr etmiyor. Fakat bu haciz olayı bizi mağdur ediyor. Bütçemizi aşıyor. Buna bir çare getirmelerini istiyoruz. Allah kimseyi kredilere düşürmesin, ancak bugün 6 bin TL`lik ihtiyaç kredi bankadan aldığında alacağı faiz 500 TL`dir. Ancak DEDAŞ, 2 aylık fatura için 500 TL faiz alıyor. Asıl faturanın dışında 500 TL para alıyor. Hem sicilimizi kirletiyor hem günaha koyuyor hem zulmediyor. Borçları 2`ye katlıyor. 500 TL`lik faturaya 900 TL`lik hesap çıkarıyor. Yetmiyor, icraya veriyor, avukata veriyor. Tüm icra ve avukat masraflarını da vatandaştan alıyor.” dedi. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir