• DOLAR 32.586
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2426.745
  • ...
Mardin`in Ömeryan bölgesindeki PKK operasyonu devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Valiliği tarafından Ömeryan bölgesinde yer alan Nusaybin ilçesine bağlı Büyükkardeş, Küçükkardeş, Akarsu, Yavruköy, İlkadım ve Kuruköy, Ömerli ilçesine bağlı Sulakdere, Aytepe ile Artuklu ilçesine bağlı Yardere ve Ahmetli köylerinde, 12 Şubat'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından, PKK'ye yönelik asker ve polisin başlattığı müşterek operasyon devam ediyor.

Mardin Valiliği`nce operasyona ilişkin yapılan açıklamada, Ömeryan bölgesinde PKK'ye yönelik devam eden operasyonlarda çıkan çatışmalarda 2 PKK`linin öldürüldüğü, bir PKK`linin de sağ olarak yakalandığı belirtildi.

Operasyonda çok sayıda silah ve mühimmatın da ele geçirildiğinin aktarıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“20 Şubat 2017 günü Nusaybin ilçesi Kuruköy mahallesinde, çıkan çatışmada bir BTÖ mensubu ölü, bir BTÖ mensubu ise sağ olarak yakalanmıştır. Üzerlerinde bulunan 2 adet kaleşnikof ve bu silahlara ait 2 adet şarjör, 1 adet tabanca ve 4 adet el bombası ele geçirilmiştir. Yine 21 Şubat 2017 günü çıkan çatışmada bir BTÖ mensubu ölü olarak ele geçirilmiş, çatışmanın yaşandığı sığınak içerisinde; bir adet kaleşnikof ve bu silaha ait 5 adet şarjör, bir adet RPG-7 roketatar ve 5 adet roketatar mühimmatı ile sevk fişeği, bir adet telsizi bulunmuş, ayrı bir sığınakta 47 adet el bombası ve 5 adet plastik bidon içerisinde toplam 105 kilo toz TNT ile 167 adet kaleşnikof fişeği ele geçirilmiştir.” (M. Salih  Keskin - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir