• DOLAR 32.595
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2509.406
  • ...
Hayvanlar için mera gübreleme çalışması başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da "Mera Islahı Yönetim Projesi" kapsamında merkeze bağlı Kuyubaşı (Cegeluwe) köyünde hayvanlar için mera gübreleme çalışması yapıldı. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından köyün merasına kamyonetle götürülen gübreler, köylülerin yardımıyla 18 dönümlük hayvan otlatma arazisine dağıtıldı.

Konuyla ilgili bilgilendirme yapan Kuyubaşı Köyü Muhtarı Vehbi Gönülaçar, "Şu anda köy merasına ait 18 dönüm parsel üzerinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından gübreleme yapılıyor. Hayvanlarımızı otlatmak için tarım mühendisleri ve köylülerle beraber şu anda gübreleme yapıyoruz." dedi.

"Mera Islahı Yönetim Projesi" hakkında bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Şehmus Süren, "Bakanlığımızca uygulanmakta olan mera ıslah ve amenajman projeleri kapsamında Kuyubaşı köyümüzün meralarına gübre atıyoruz. Mera alanlarındaki ot verimini artırması ve hayvanların daha iyi faydalanabilmesi amacıyla gübre uygulaması yapılıyor. Ayrıca köyün sulama yeri olduğu yerlerde sıvatalar ve hayvan gölgelikleri yapılacak." ifadelerini kullandı. (M. Sait Çelik-İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir