• DOLAR 32.577
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2438.444
  • ...
Azmi karşısında hiçbir engel tanımıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te ikamet eden 38 yaşındaki Murat Tuncer, hem fiziki gelişim problemi yaşıyor hem de guatr hastalığı nedeniyle bir gözünü kullanamıyor. Ağır işlerde çalışamadığı için 25 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan Tuncer, azmiyle çevresindekilerin takdirini topluyor.

26 yıl önce ameliyat olan ancak bir türlü sağlığına kavuşamayan Tuncer, bakıma muhtaç anne ve babasının ihtiyacını gidermek için boya sandığını omuzlayıp sokak sokak dolaşıyor.

Ayakkabılarını boyayacak müşteri bulduğunda kaldırımda oturan Murat Tuncer, rızık peşinde koşmanın mutluluğu ve büyük bir özveriyle ayakkabının dış temizliğini yapıyor.

Başka bir gelir kaynağı olmadığını söyleyen Tuncer, kimseye muhtaç olmamak adına yıllardır bu şekilde çalıştığını belirtti.

Engelli maaşı alabilmek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurduğunu ancak babası emekli olduğu için kendisine maaş verilmediğini ifade eden Tuncer, yapabileceği daha kolay bir iş için yetkililere çağrıda bulundu.

"Ölüm tehlikesi" olduğu için ilk ameliyatın ardından ikinci bir ameliyata giremediğini dile getiren Tuncer, "26 yıl önce ameliyat oldum ama iyileşmedim. Cenabı Allah'ın takdiri. Ameliyat olmama rağmen iyileşmedim. Zaten bir daha ameliyat olmadım. Çünkü doktorlar 'Ölüm tehlikesi var.' dediler. Doğuştan beri bu şekildeyim. Ailemde bir tek ben böyleyim. Günlük olarak Allah ne verirse onu kazanıyorum. Buna da çok şükür." dedi.

Kimseye muhtaç olmamak adına bu işle geçimini sağlamaya çalıştığını belirten Tuncer, "Yetkililerin bana yardımcı olmalarını istiyorum. Ben de normal insanlar gibi olmak istiyorum. Annem ve babamla birlikte kalıyorum. Buradan Fatma Şahin'e ve Vali'miz Ali Yerlikaya'ya sesleniyorum. Bana yardımcı olsunlar." ifadelerini kullandı.

Her zaman haline şükrettiğini söyleyen Tuncer, bu zamana kadar kimseden yardım dilemediğini, tek isteğinin daha iyi bir işte çalışmak olduğunu sözlerine ekledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir