• DOLAR 32.541
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2493.639
  • ...

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şube Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla başlayan Milli İstihdam Seferberliği`ne, destek olmak için İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz`in katılımıyla toplantı düzenledi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, “Ülke genelinde başlayan istihdam seferberliğine 'MÜSİAD olarak bizde varız' sloganıyla 250 bin istihdam sözü vermiştik. Çünkü istihdam, sosyal ve ekonomik olarak iki boyutuyla da önemli bir konudur. Sosyal boyuta baktığımızda, işsiz vatandaşlarımızın çalışması, ailesine ve çevresine katkı sağlaması, çocuklarının eğitimini karşılayabilmesi, terör ve benzeri oluşumlardan uzak kalabilmesi gibi önemli gelişmeler barındırır. Üyelerimizle yaptığımız istişareler doğrultusunda ilk etapta 300`ün üzerinde istihdamla başlayıp yılsonuna kadar desteğimizi arttırarak devam etmeyi planlamaktayız. Milli seferberliğe destek olan tüm üyelerimize teşekkür ederim." dedi.

"İstihdama katkı sağlayacak işletmelerimiz için yeni projeler hazırlamaktayız"

Daha sonra söz alan İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, istihdamların ülkenin yararına olduğunu ifade ederek, “MÜSİAD`ın istihdam desteği başta ilimizde olmak üzere ülke geneline maddi ve manevi anlamda ciddi yarar sağlayacaktır. Bizler de istihdama katkı sağlayacak işletmelerimiz için yeni projeler hazırlamaktayız. İş başı eğitim projelerimiz geliştirilerek devam edecektir. İlave eleman desteği projemiz de önümüzdeki günlerde duyurulacaktır." diye konuştu. (İLKHA)