• DOLAR 32.578
  • EURO 35.037
  • ALTIN 2426.092
  • ...
Elektrik borcu olan çiftçiye destekleme yapılmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarımsal sulamaya ilişkin elektrik borcu bulunan çiftçilere bu borçları ödeninceye kadar 2017 yılında tarımsal  destekleme ödemesi yapılmamasına  ilişkin uygulama tebliği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tebliğe göre, tarımsal sulamaya ilişkin elektrik borcu bulunan çiftçilere bu borçları ödeninceye kadar 2017 yılında destekleme ödemesi gerçekleştirilmeyecek.

Elektrik şirketi, tarımsal sulamada elektrik kullanan ve alacaklı olduğu çiftçilere ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ile beraber alacak tutarını Bankaya iletecek.

Bakanlık tarafından Bankaya iletilen tarımsal destekleme ödemesine esas icmallerdeki çiftçilere veya tüzel kişilere ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ile şirket tarafından Bankaya iletilen elektrik borcu bulunan tüketicilere ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası veya vergi kimlik numarasının eşleşmesi halinde, destekleme bedeli blokeli hale gelecek ve banka bu bedelleri çiftçiye ödemeyecek.

Bloke konulmuş fark ödemesi desteklerine konu ürünlerde çiftçinin alacağı bitkisel üretim destekleme hakedişinin çiftçiye ödenebilmesi için, elektrik şirketinin, borcun ödendiğini bankaya bildirmesi gerekecek. Bu bildirim yapıldıktan sonra destekleme alacağı hak sahibine ödenecek.

Çiftçinin, bankaya müracaat ederek, şirket tarafından bildirilen borcun karşılığı meblağın Şirket hesabına aktarılmasını talep etmesi halinde; usulüne uygun düzenlenmiş muvafakatnameye göre çiftçinin hak ettiği destekleme tutarından, şirket tarafından bankaya bildirilen borç miktarı kadar kısım, şirket hesabına aktarılacak. Aktarım işleminden sonra çiftçinin bakiye alacağı kaldığı takdirde kalan tutar çiftçiye ödenecek.

Şirket, borçlulara ait bilgileri ve borç miktarlarını gösteren listeleri ödeme yapılmadan en geç üç iş günü önceden Bankaya iletecek.

Borca ilişkin itiraz elektrik şirketine yapılacak. Anlaşmazlık durumunda özel hukuk hükümleri uygulanacak. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir