• DOLAR 32.371
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Kaymakam Özdemir ve hakim Kolotooğlu tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen (FETÖ) soruşturması kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı ''Bylock''u kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan ve hakimliğe sevk edilen Hayrabolu Kaymakamı Kürşad Özdemir ile Kocaeli Körfez  Adliyesi Hakimi Metin Kolotooğlu'nun ''silahlı terör örgütüne üye olmak''  suçundan tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Önder Yaman koordinesinde yürütülen  FETÖ'nün sivil hakimler-savcılar ile mülkiye yapılanmasına ilişkin soruşturma  kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı ''Bylock''u kullandığı iddiasıyla  gözaltına alınan ve tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Tekirdağ Hayrabolu  Kaymakamı Kürşad Özdemir ile Kocaeli Körfez Adliyesi hakimi Metin Kolotooğlu'nun  hakimlik işlemleri sona erdi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüpheliler Özdemir ve Kolotooğlu'nun  ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanmasına karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Önder Yaman koordinesinde yürütülen  FETÖ'nün sivil hakimler-savcılar ile mülkiye yapılanmasına ilişkin soruşturma  kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı ''Bylock''u kullandığı iddiasıyla  gözaltına alınan Tekirdağ Hayrabolu Kaymakamı Kürşad Özdemir ve Körfez Adliyesi  Hakimi Metin Kolotooğlu ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan  tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edilmişti.

Körfez Adliyesi Hakimi Metin Kolotooğlu'nun, kayınbiraderi olan  polisin adına kayıtlı telefonuna ''Bylock'' programını kullandığının tespit  edildiği ve meslekten ihraç edildiği kaydedilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir