• DOLAR 32.551
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2425.675
  • ...
Bingöl Üniversitesi ile BİLSEM arasında işbirliği protokolü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Üniversitesi, kette bulunan kurumlarla işbirliği protokolleri imzalamaya devam ediyor. Özellikle eğitim alanında yapılan protokollerle eğitim kalitesini yükseltmek amacıyla iki protokole birden daha imza attı.

Bingöl Üniversitesi ile BİLSEM ve Karşıyaka Anadolu Lisesi arasında yapılan Bilimsel Ve Sosyal İşbirliği protokolünün imzaları, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin tarafından atıldı.

Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğü arasında Bilimsel ve Sosyal İşbirliği Protokolünde atılan imzaları değerlendiren Rektör Prof. Dr. Çapak, Üniversitenin Bingöl’e faydalı ve Bingöl’ün tamamına hitap eden bir kurum olması gerektiğine inandıklarını ifade etti. Bingöl’ün kalkınmasının üniversitenin öncülüğünde olması ve kurumlarla birlikte çalışması ile olacağını belirten Prof. Dr. Çapak, yapılan protokolden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ise, son bir yılda Bingöl Üniversitesi ile yapılan protokollere dikkat çekerek, “Bingöl Üniversitesi ile birlikte yapacağımız her çalışma bizim için ve Bingöl için değerlidir. Buradaki amacımız, Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğü’müzdeki üstün yetenekli öğrencilerimizin üniversite ile etkileşim içerisinde olmalarıdır. Bu, onlar için son derece önemli bir durum.  Bu protokolle öğrencilerimize; yaparak, yaşayarak ve eğlenerek;  bilimsel ve eleştirel düşünme, yaratıcı olma, yargılama, sorgulama, soru sorma, merak duyma ve sorun çözme gibi temel yaşam becerilerini kazandırmayı hedefliyoruz. Bu protokolün aynısını yine Üniversitemiz ile Karşıyaka Anadolu Lisesi arasında da imzaladık. Her iki birimimiz için de güzel oldu. Bingöl’ümüze de hayırlı olsun.” diye konuştu.

Daha önce Bingöl Üniversitesi ile TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi arasında Bilimsel ve Sosyal İşbirliği Protokolü imzalanmıştı.(İLKHA)   







Bu haberler de ilginizi çekebilir