• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Tüp bebek yöntemiyle 23 çift bebek sahibi oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuk sahibi olmak isteyenler için açılan Tüp Bebek Merkezi’ne başvurarak tedavi olan 23 çift, bebek sahibi olma mutluluğunu yaşadı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Tüp Bebek Merkezlerine ilginin her geçen gün arttığını Türkiye’de bir ilke imza attıklarını belirterek, gittiği yerlerde bu konuda büyük talepler aldığını ve  merkezin çok önemli bir görevi yerine getirdiğine dikkat çekti.

Sağlık Bakanlığı'nın desteği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinin işbirliğiyle açılan ‘Tüp Bebek Merkezi’ne başvuranların sayısının 2 bin 582’ye ulaştığını belirten Şahin, merkeze başvuru yapanlardan 600 kadının muayene olduğunu, bin 30 kişiye de randevu verildiğini, tüp bebek uygulanan kadın sayısının da 160’a ulaştığını söyledi.

Şahin,”Tüp bebek işlemi devam eden kişi sayısı da 53 oldu, şimdiye kadar da 23 doğum gerçekleştirildi. Şu ana kadar tüp bebek merkezi sayesinde 20 bebek dünyaya geldi.”dedi.

Tüp bebek sahibi olmak isteyenlerin imkansızlıklar nedeniyle bebek sahibi olamadıklarını belirten Şahin, durumu elverişli olmayanlara yeni bir imkan sunulduğunu belirterek, tüp bebek merkezlerine olan ilginin her geçen gün artmasının, ne kadar doğru bir hizmet yaptıklarını gösterdiğini kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi Tüp Bebek Merkezi’ne başvuruda bazı şartlar aranıyor. Başvuru yapanların 39 yaşını geçmemiş olması ve sigortalı olması gerekiyor. Öncelikle hastaların bu şartlara uygunluğu değerlendiriliyor. Tedavi yapılacak olan kişilerin bu tedaviye uygun olup olmadığının kontrolü, yapılacak en ideal tedavinin belirlenmesinde oldukça önemli bir etken olduğu belirtildi.  (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir