• DOLAR 32.569
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2437.724
  • ...
YYÜ Vanlı üreticilere destek veriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal öncülüğünde YYÜ Senatosu, akademik ve idari personel, ‘Sanayi Üniversite İşbirliği Çalışmaları’ kapsamında, Van Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yer alan bir mobilya fabrikasını ziyaret ederek, üreticilerin faaliyetleri yerinde incelendi.

Fabrikadaki mobilya üretimini yerinde inceledikten sonra açıklamalarda bulunan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kentti sanayisiyle öne çıkarmak adına üreticilere destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Benzeri yatırımların artmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Battal, daha sonra diğer fabrikaları da ziyaret edeceklerini belirterek, “Çok güzel işler çıkarmışlar ve çıkarmaya devam ediyorlar. Van’a böyle bir yatırım yaptığı için özellikle İrfan Bey’i tebrik ediyorum. Van’da bu tür yatırımların artmasını istiyoruz.” dedi.

“Her türlü bilimsel desteği de vereceğiz”

Benzer üreticilere her türlü desteği vereceklerini dile getiren Battal, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Mobilyanın altyapısı bakımında gerekli olan bütün malzemeleri, cihazları almışlar. Siensi tezgâhları var ve mühendisleri var. Bu konuda iddialı olduklarını burayı gezerken gördük. İnşallah biz de üniversite olarak elimizde gelen her türlü bilimsel desteği de vereceğiz. Gerek pazarlama açısında ve gerekse diğer imkânlarımız ölçüsünde biz bu desteği vereceğiz. İrfan Bey’in geleceğe daha etkin, daha hızlı ve daha güçlü bir şekilde yürümesini temin edeceğiz. Ben kendilerini tebrik ediyorum hakikaten mutlu oldum. Van’da böyle bir yatırımın ve böyle bir üretimin olması bizi mutlu etti.”

“Hedefimize ulaşmak için gayret göstereceğiz”

Mobilya fabrikasının sahibi işadamı İrfan Yılmaz ise bundan sonra üniversiteyle istişare halinde olacaklarını ifade ederek, yerel yönetimlerinin kendilerine sahip çıkmalarını talep etti.

Yılmaz, “2016 yılı bizim için çok kötü geçti. Hedefimize ulaşma konusunda bizi sekteye uğrattı ama biz yılmıyoruz, pes etmiyoruz. Bundan sonrada hedeflerimize adapte olup ve hedefimize ulaşmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu mesleği, tesisi Van’da kurduk. Buradan büyüklerimize sesleniyoruz; biz burada bir ağaç diktik, sizde bu ağaca bir can suyu verin inşallah bu ağaç çınar olacak. Çınar da inşallah orman olacak ve ülkenin ekonomisine büyük bir katkıda bulunacak. İşsiz olan gençlerimiz var onlara da meslek, sanat öğretiyoruz. Mesleği öğrendikten sonra yeni iş yeri açanlar var. Bizler bu konuda çok mutluyuz ve çok memnunuz.” diye konuştu.

Bölgedeki ve komşu ülkelerdeki sıkıntıların son bulmasıyla pazarlarını genişleteceklerini dile getiren Yılmaz, “Bizim pazarımız İran’dır. Ancak şu an gümrükte bir takım maddi sıkıntılarımız var. Bir yatak için 60 dolar gümrük bedeli alınıyor. Dolayısıyla İran’da ürünümüz pahalı olduğu için tercih etmiyor. Yalnız inşallah bölgemizde ve çevre ülkelerimizde bir huzur tesis edilirse ilk başta Suriye, Irak hedef kitlelerimizdir. İnşallah çok hızlı bir şekilde pazarımızı da kurarak ürünlerimizi onlara satacağız.” şeklinde konuştu.

YYÜ senatosu, mobilya fabrikası önünde toplu fotoğraf çekiminin ardından OSB’den ayrıldı. (Yılmaz Sönmez-İLKHA) 













Bu haberler de ilginizi çekebilir