• DOLAR 32.366
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2325.172
  • ...
İş adamlarına Cazibe Merkezleri Programı tanıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı Valiliği, Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) iş birliğiyle Kocaeli'nde faaliyet gösteren Ağrılı iş adamlarına yönelik Cazibe Merkezi Programı'nın tanıtım etkinliği düzenlendi.

Toplantıya Ağrı Valisi Musa Işın, SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, ATSO Başkanı Saim Alpaslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, milletvekilleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

SERKA Genel Sekreteri Kapu, açılışta yaptığı konuşmada, "Başbakan'ımızın 24 Ocak 2017 tarihli toplantısıyla süreç fiili olarak başladı. İlk dönemin başvurusu 27 Şubat'ta bitecek. 10 yıl sürecek bir program. Cazibe Merkezi Programı'nda 23 İl 5 merkez bulunuyor. Program kapsamında imalat sanayi, çağrı merkezleri ve veri merkezi yatırımları yer almaktadır." dedi.

"Temel amaç bölgenin istihdam, üretim ve imalatını arttırmaktır"

Sürecin Kalkınma Bankası ile yürütüleceğini dile getiren Kapu, sözlerine şöyle devam etti: "Başvurular değerlendirildikten sonra ikinci dönem başlayacak. Temel amaç bölgenin istihdam, üretim ve imalatını arttırmaktır. İmalat sanayinde yatırımlarını büyütmek isteyen yatırımcılar, yarım kalmış yatırımlarını ekonomiye kazandırma arzusundaki yatırımcılar ile diğer illerimizde faaliyet gösterirken yatırımlarını program kapsamındaki illerimize taşıyarak bölgeye dinamizm getirecek yatırımcılar desteklerden faydalanabilecektir. Cazibe Merkezleri Programı kapsamında uygulanacak destekler danışmanlık hizmeti desteği, yatırım yeri tahsisi desteği, bina yapımı desteği, faizsiz yatırım kredisi desteği, faiz indirimli işletme kredisi desteği, üretim tesisi taşıma desteği, çağrı merkezi yatırım desteği, veri merkezi yatırım ve enerji desteğinden oluşuyor."

Kapu, desteklerden 2 milyon TL ve üstündeki imalat sanayi firmalarının faydalanabileceğini sözlerine ekleyerek, "İmalat sanayi yatırım şartlarından diğeri de asgari istihdam rakamının en az 30 kişi olması. Çağrı merkezi yatırımlarında asgari istihdam 200 kişi olarak belirlenirken, hizmet sözleşmesinin yapılmış olması aranıyor. Veri merkezi yatırımlarında asgari beyaz alan 5 bin metrekare olarak belirlendi. Üretim tesisi taşıma da asgari istihdam taahhüdünün 200 kişi olması ve son iki yılda üretim faaliyetinin sürdürülmüş olması gerekiyor. Yatırım kredilerinin asgari öz kaynak oranı ise yüzde 30 olarak belirlendi." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kocaeli Ağrılar Derneği Başkanı Şefik Alpaslan tarafından Vali Musa Işın'a plaket takdim edildi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir