• DOLAR 32.589
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2497.47
  • ...
Yeşilay, `Tek Çare Maneviyat`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Yeşilay Mardin İl Temsilcisi Lütfü Günlüoğlu, Mardin Cemre Radyo`da canlı yayın programına katılarak zararlı alışkanlıklar ve korunma yollarını anlattı, sunucu Ramazan Yiğit`in sorularını yanıtladı.
 
Bir soru üzerine bağımlılık yapan zararlı maddelerin kullanımının asla özgürlük olmadığını belirten Günlüoğlu, bedenin Allah`ın insana emaneti olduğunu ifade ederek, insanın o bedeni istediği şekilde kullanamayacağını söyledi.
 
Gençlerin Maneviyatı Güçlendirilmezse Gelecek Nesil Daha da Bozulacak
Dünyanın hiçbir yerinde sınırsız özgürlük olmadığını belirten Günlüoğlu, "Özellikle başkasının yaşam hakkına tecavüz eden bir anlayışın özgürlük olması mümkün değildir. Ama şunu da üzülerek belirteyim; günümüzde özgürlük adına birçok zararlı madde kullanılmaktadır. Gençlik sigara, uyuşturucu, kumar ve daha da önemlisi teknoloji bağımlısı olmuştur. Bu zararlı alışkanlıklar gençler için bir ihtiyaç haline gelmiştir. Acilen tedbir alınmaz ve gençlerin maneviyatı güçlendirilmez ise geleceğimizi emanet edeceğimiz nesil her geçen gün daha da bozulacaktır. Vatandaşın sağlığını korumakla görevli olan devlet maalesef bu konuda sınıfta kalmış. Kumar gibi zararlı alışkanlıkların bir yerde teşvikçisi olmuştur" dedi.
 
"Önce Hastalanıyoruz, Sonra Tedbir Alıyoruz"
Koruyucu sağlık adına ciddi tedbirler alınmadığına dikkat çeken Günlüoğlu, "Daha net bir ifade ile biz önce hastalanıyoruz, sonra tedbir alıyoruz. Gelişmiş ülkeler dünyanın az gelişmiş ya da hiç gelişmemiş ülkelere sigara gibi zararlı maddeleri satmakla kalmıyor, ardından da ilaç ve tıbbi cihazları da satarak daha fazla sömürmektedir" diye konuştu.
 
Yeşilay`ın en önemli görevinin insanları gelecekteki tehlikelerden haberdar etmek olduğunu belirten Yeşilay Mardin İl Temsilcisi Lütfü Günlüoğlu, zararlı madde kullanımını, sınırları da aşarak bütün dünyanın başına bela olduğunu, bu konuda bütün devletlerin işbirliği yapmaları ve denetimlerin daha da sıklaştırılması gerektiğini anlattı.
(Mehmet Arasan - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir