• DOLAR 32.371
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2325.83
  • ...
Koruköy`de çatışmalar şiddetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Koruköy Mahallesi`nde 10 gün önce ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyon devam ediyor.

İlçeye 35 kilometre uzaklıkta bulunan mahallede akşam saatlerinde meydana gelen   çatışmada bir PKK`linin daha öldürüldüğü belirtildi.

Şu ana kadar 2`si üst düzey 4 PKK`linin öldürüldüğü köyde, bir PKK`li de sağ olarak yakalandı. 3 yeraltı sığınağının tespit edildiği köydeki operasyonlarda; 20 el yapımı patlayıcı düzeneği, 12 elektrikli fünye, roketatarlar, 2 el bombası, 5 uzun namlulu silah, kanas suikast silahı ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

60 kişi gözaltına alındı

Ayrıca aralarında Koruköy mahalle muhtarının da bulunduğu 60 kişi hakkında adli işlem yapılırken, şüphelilerin emniyet ve jandarmadaki işlemleri sürüyor.

İki polisin yaralandığı operasyonlarda çembere alınan ve çıkış yolları kapatılan PKK`lilerle zaman zaman sıcak temas sağlanıyor.

Köyde “Katliam yapılıyor” iddiası

Operasyonun yapıldığı bölgede aralarında üst düzey PKK`lilerin bulunduğu grubun sıkıştırılması üzerine köye gitmek isteyen HDP`lilere izin verilmedi. 

Su ve elektrik sıkıntısı yok

Bu arada köyde yaşanan içme suyu sorunu, Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) ekiplerince giderildi. Bölgede su ve elektrik sıkıntısı yaşanmıyor. Nusaybin Kaymakamlığı tarafından köyde gıda paketi dağıtılırken, hayvanlar için de veteriner görevlendirildi.

Ambulans takviyesinin de yapıldığı köyde rahatsızlanan vatandaşların Nusaybin Devlet Hastanesine ulaştırıldığı öğrenildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir