• DOLAR 32.494
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2433.14
  • ...
Sur`da 3 mahallenin seçmen listesi aynı muhtarlıkta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK`lilerin çukur kazıp, barikat kurmasının ardından yaşanan çatışmalar ve sokağa çıkma yasakları ile gündeme gelen Diyarbakır`ın Sur ilçesinde 3 mahallenin seçmen listesi, aynı ilçenin Cevat Paşa Mahalle muhtarlığına asıldı.

Sur'un Hasırlı, Dabanoğlu ve Cevat Paşa mahallelerinin seçmen listelerinin bulunduğu Cevat Paşa Mahalle Muhtarlığına gelen seçmenler, asılan listelerde ismini arıyor. Birçok evin yıkıldığı ve kısmi sokağa çıkma yasağının devam ettiği Hasırlı, Dabanoğlu ve Cevat Paşa mahallelerinde toplam 7 bin 957 seçmen bulunuyor.

26 Şubat Pazar gününe kadar asılı olacak seçmen listeleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Dabanoğlu Mahalle Muhtarı Abdullah Babrak, seçmenleri, isimlerinin listeden kontrol etmeleri gerektiği konusunda uyardı. Babrak, seçmen listesinde ismi olmayanların Pazar gününe kadar Nüfus Müdürlüklerine başvurabileceğini belirtti.

Seçmen listeleri 26 Şubat'a kadar askıda kalacak

Muhtarı olduğu Dabanoğlu Mahallesi`nde 2 bin 460 seçmenin olduğunu aktaran Babrak, "Amacımız yaklaşacak olan referandum seçiminde vatandaşın daha sağlıklı bir şekilde oy kullanabilmesidir. Şu an mahallemizin yarısı yıkık durumda, vatandaşlar başka semtlere taşındı ama oy adresleri bizde bulunuyor. Biz o insanlara ulaşıp rahat bir şekilde oy kullanabilmelerini sağlayacağız. 18 Şubat günü seçmen listelerini askıya aldık, 26 Şubat'ta ise indireceğiz. Vatandaşların bu süre zarfında seçmen listesinde isminin olup olmadığını kontrol etmesi gerekir. Şayet birinin ismi yok ise Nüfus Müdürlüklerine başvurarak düzeltme yapabilir. Bu işlem de 26 Şubat tarihine kadar yapılabilir." dedi.

3 muhtarlığın seçmen listesi aynı muhtarlıkta

Babrak, "Şu an burada 3 muhtarlığın seçmen listesi bulunmaktadır. Biliyorsunuz, Hasırlı Mahallesi yıkıldı, oradaki muhtar arkadaşın yeri yok. Ona da seçmen listesini buraya getirmesini söyledik. İsmi olup da buradan taşınanları mümkün mertebe telefonla arayarak buraya seçmen listelerine bakmaları için çağırıyoruz. Elimizden geldiği kadar vatandaşın bu seçime sağlıklı bir şekilde iştirak etmesini istiyoruz. Bazı sıkıntılar yaşıyoruz ama idare ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"5 mahallenin oy kullanacak yeri yok"

Sur`da seçmenin oy kullanacağı yerlerin belirlendiğini dile getiren Babrak şöyle konuştu:

"Sur'da 6 mahalle yasaklı durumdaydı. Şu an Cevat Paşa Mahallesi tamamen açık ve yıkım da yok. Dabanoğlu Mahallesi`nin yüzde 50`si yıkıldı, gerisi duruyor. Bu da tarihi yerlerin bulunduğu kuyumcular, Hasan Paşa gibi tarihi yerlerimizdir. Hasırlı, Fatih Paşa ve Savaş mahallelerinin ise tamamı yıkılmış durumda. Bu mahallelerde, tarihi yerler yerinde duruyor. Geçen gün Sur Kaymakamı ile bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıya 6 mahalle muhtarı katıldık. 5 mahallenin oy kullanacak yeri yok, çünkü okullar çatışmalarda hasar görmüş. Onun için ön bir hazırlık yapıldı. Dabanoğlu Mahallesi seçmeninin oy kullanacağı yer tarihi Ulu Caminin önündeki zabıta binasıdır. Cevat Paşa Mahallesi'ndeki seçmen ise Ziya Gökalp İlköğretim Okulu'nda kullanacak. Diğer mahalleler için de düzenlemeler yapıldı, sıkıntı yok. Oy pusulasını almaya gelecek olan bütün vatandaşlarımıza seçim kullanacağı yeri izah edeceğiz." (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir