• DOLAR 32.522
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2420.516
  • ...
SON DAKİKA
35 Bina Ateşe Verildi, 25 Kişi Gözaltında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Tasarı mecliste tartışıldığı anlarda, yeni tasarruf önlemlerini protesto etmek amacıyla toplanan binlerce kişi ile polis arasında büyük çapta çatışmalar yaşandı.

Sendikaların çağrısı ile Sintagma Meydanı`na gelen halktan ayrılan ve kendilerini ``anarşist`` olarak adlandıran maskeli gruplar polisle saatlerce çatıştı.

Meydana çıkan caddelerde taş, mermer ve molotofkokteylleri ile saldıran gruplara polis, göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları ile müdahale etti.

Aralarında tarihi binaların da bulunduğu bankalar, dükkanlar ve devlet daireleri dahil 35 bina ateşe verilirken, Akademias Caddesi`nde, altında bir dükkanın bulunduğu tarihi binadaki yangın itfaiye tarafından saatler sonra söndürülebildi.

Yetkililer, 25 kişinin gözaltına alındığını, 54 kişinin ise solunum problemleriyle hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

Banka ve dükkanların yağmalandığı olaylarda Omonia Meydanı`nda silah satan bir dükkanın kimlikleri belirlenmeyen kişiler tarafından basıldığını ve bıçak benzeri silahların çalındığı öğrenildi.

Yunanistan Başbakanı Lukas Papadimos parlamentodaki konuşmasında olaylarla ilgili üzüntüsünü dile getirerek, şiddetin hoşgörülemez olduğunu vurguladı.

Meclis Başkanı Filippos Peçalnikos ise şiddetin hükümete değil demokrasiye darbe indirdiğini söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir