• DOLAR 32.537
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2429.429
  • ...
Herşeyi akılla çözmeye gücümüzün yetmediği gibi...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Herşeyi akılla çözmeye gücümüzün yetmediği gibi islam`da sadece akılla çözülmez/çözülemez!

Şu anda okullarda gençlerin aklını bulandırmak için sürekli sorgulamaya ve çelişki içerisinde bırakmaya yönelik girişimler son süratle devam ediyor. Böyle bir akımın sözde dini değerlerin ön planda tutulduğu iddia edilen mekânlar da olması içler acısı. İslam`ı kendi mantıkları sınırlarında yorumlayıp bir ucundan cımbızla alıp devamını okumayı akıl edemeyen ve büyük bir fitne konusu oluşturan bu insanların savunmaları ise şöyle oluyor “İslam düşünülerek ve sorgulayarak öğrenilecek ve yaşanılacak bir dindir” düşünmeli, üzerinde çalışmalarda bulunmalıdır. Lakin İslam`ın omurga kemiği hükmünde olan sünneti ve hadisi inkâr ederek, bu sorgulama ve düşünmeyle hiçbir bilgi edinilemeyeceği gibi Allah muhafaza kişi ayetlere yanlış mana vermekle ve bu yanlışlığı kendince tefsir etmeye kalkışmakla hataların en büyüğüne düşecektir.

İnsanların yaptığını yanlış bularak hadis âlimlerini yerden yere vurarak ve ağza alınmayacak cümleler sarf edilerek İslam yaşanamayacağı gibi kişi İslam`ın hudutlarını da çiğnemiş olacaktır. Sünnetsiz bir İslam yaşanılmayacağı gibi sadece meal ile bir yere varılmaz. Sadece aklı ortaya atmak ve mealden başka bir şeyle meşgul olmamak vahyi sınırlamak ve içinden çıkılmaz bir hale sokmaktır. İslam ‘ı yaşanılması ve anlaşılması zor hatta imkânsız bir ütopya haline getirmektir. Hadislerin ve sünnetlerin resulullahın düşmanları tarafından atılan bir takım yalan ve iftira olduğunu iddia etmek eline su dökemeyecekleri âlimlerin vebaline girmektir.

Müslüman genç uyanık olmalı ve derste, arkadaş ortamında, her hangi bir yerde verilmek istenen mesajları düşünmeden ve irdelemeden kabul etmemelidir. Kişi hayatından hadisi ve sünneti çıkardığında tam olarak Allah`ın ne buyurduğunu anladığını ve tamamıyla uyguladığını iddia etmesi safsatadan ibarettir. Hadisi ve bununla beraber birçok şeyi inkâr etmek sosyal ve manevi problemler ortaya çıkartacaktır. Büyük bir fitneye doğru giden bu durumdan elimizden geldiğince sakınmalı ve insanları bu konuda bilinçlendirmeliyiz.                                                   RUMEYSA SÜLÜN

Bu haberler de ilginizi çekebilir