• DOLAR 32.515
  • EURO 34.61
  • ALTIN 2492.221
  • ...
Muş`ta 2`nci Uluslararası Kar Festivali düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş'ta 2'nci Uluslararası Kar Festivali Güzeldağ Kayak merkezinde gerçekleşti. Çeşitli eğlence ve müsabakaların ardından vatandaşlara sucuk ekmek ile tatlı ikram edildi.

Muş Valiliği, Muş Belediyesi, Alparslan Üniversitesi ile Muş Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın da destek verdiği 2'nci Kar Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hamdullah Kardaş ve AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün ve çok sayıda vatandaş ile öğrencinin katıldığı festivalde kayak, voleybol ve paraşüt turnuvaları düzenlendi. Düzenlenen müsabakalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Festivalde bir konuşma yapan Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hamdullah Kardaş, kar yağışını fırsata çevirdiklerini belirterek, "İlimizin konumu, mevsimsel olarak bir dezavantaj değil, avantaj olduğunu hepimiz bugün burada yaşayıp görüyoruz. Tabi ki işin mutfak bölümünde çalışanları da unutmamak lazım, organizasyonda büyük rol üstlenen Gençlik Meclisindeki çalışanlarımızı da kutluyorum. Bu gençlerimize destek veren, cesaret veren kamu kurumlarımız, büyüklerimiz hepsi gecelerini gündüzlerine katıp muazzam bir eser çıkardıklarının farkındadırlar. Bizler ilimizde bu kış mevsiminde kar sporlarıyla vaktimizi geçirelim dedik ancak yıllardır ihtiyaç duyduğumuz bir kar ezme makinemiz yoktu, Bitlis`ten getiriyorduk. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bir kar ezme makinesi ilimize kazandırılmış. Burada paraşüt, kayak, voleybol gibi etkinliklerimiz olacaktır. İnşallah her sene festivali yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ise karın sefalet olmaktan çıktığını söyleyerek, bir eğlence aracına dönüştüğünü dile getirdi.

Asya, "Muş`un, çoğu yerde artık bir ilçe olarak görülmesinin ezikliğini yaşadığımız bu günlerde uluslararası belki binlerce firmanın temsil edildiği bir fuarda birinci olmanın haklı gururu ve sevincini yaşıyoruz. İlk sloganımızın gereğini yaptıkça daha ileriye gidiyoruz, gideceğiz de Asya, "Bugün icra etiğimiz 2'nci Kar Festivaliyle birlikte geleceğe yönelik, eksiklerimizi belirlemeye yönelik daha büyük çalışmalarla karşınızda olacağız. Birliğimizi, beraberliğimizi bütünleştirmek için her şeyi yapacağız." şeklinde konuştu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir