• DOLAR 32.588
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2499.39
  • ...
İttihad`ul Ulema`dan Şeyh Abdurrahman için taziye mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır'daki Cemaat-i İslamiye'nin kurucusu ve manevi lideri Şeyh Ömer Abdurrahman ömür boyu hapse mahkûm olduğu ABD'de hayatını kaybetmesi üzerine bir taziye mesajı yayımlayan Alimler ve Medreseler Birliği (İttihad`ul Ulema), örnek şahsiyetine vurgu yaptı.

İttihad`ul Ulema tarafında yapılan açıklamada, Cemaati İslami`nin manevi lideri Şeyh Ömer Abdurrahman`ın, 1993 yılından itibaren Amerika`da, daha öncesinde ise Mısır`da zindan hayatı yaşayan ve asrın en büyük müfessirlerinden ve son yüzyıla damgasını vuran dava adamlarından biri olduğunu ifade edildi.

Açıklamanın devamında, “Doğumundan on ay gibi kısa bir süre sonra gözlerini kaybeden Şeyh Ömer Abdurrahman`ın ömrü ilim, tedris, mücadele, cihad ve hapis hayatı yaşayarak geçti. Öyle ki ilim ile daveti birbirinden ayırmadı. 11 yaşında Kuran`ı Kerim`in tamamını ezberledi. Ayrıca tefsir alanında profesörlük unvanı alarak Mısır`ın birçok üniversitesinde ders verdi. 79 yıllık bereketli ömrünü ümmetin derdiyle dertlenerek geçiren Şeyh Ömer, Müslümanlara her türlü zulmün reva görüldüğü bir ülkede Cemaati İslami`nin temelini attı. Afganistan`da Rus zulmüne, Bosna`da ise Sırp soykırımına karşı cihad etmesi için birçok üyesini bu ülkelere gönderdi." denildi.

Emperyalist ülkelerin İslam dünyasındaki işgalini eleştiren ve buna direnen her Müslüman gibi Şeyh Ömer Abdurrahman'ın da yerli ve ulusal basının hedefi haline gelen âlimler arasında olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Öyle ki bazı Müslümanlar kendisini yanlış tanıdı. Hakkında olup olmadık yanılgılarda bulundu. Ailesinin verdiği bilgiye göre son günlerde sağlık durumu ciddileşen Şeyh Abdurrahman`ın tedavisi için gerekli işlemler yapılmıyordu. Ayrıca Amerika`da cezaevinde kaldığı süreç içerisinde ne şekilde işkencelere maruz kaldığı daha önce medyaya yansımıştı. Bu vesileyle temenni ederiz ki kendisi şehittir! Allah (cc) onu sıddıklar, nebiler ve salihlerle birlikte haşretsin!"

Açıklamanı sonunda, Şeyh Ömer Abdurrahman`a Allah`tan rahmet, ailesine ve dava arkadaşlarına başsağlığı temennilerinde bulunuldu. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir