• DOLAR 32.605
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2498.602
  • ...
Er Rauf (c.c.)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ER-RAÛF (C.C.)

“Çok esirgeyici.”

Nihayetsiz kudret sahibi olan Allah pek re'fetlidir. Yani acıma, esirgeme, merhamet etmede eşi benzeri yoktur. Hiç kimsenin merhameti ve esirgemesi O'nun merhametine ulaşamaz. Allah Azze ve Celle en Azim`dir, Ganiyy`dir, Kadir`dir. Dest-i kudret ile yarattığı bu kainatı ve içindekileri yaratması ve yaşatması birer Rahmet ve Re`fet tecellisidir. Bütün varlıklar O'na muhtaçtır. O'nun merhametinin insanlar ve hayvanlarda görülen işaretleri vardır. Cenab-ı Allah`ın geniş re'feti her şeyde aşikâr olarak görülür. Annenin evladına gösterdiği şefkat, babanın oğluna duyduğu sevgi, peygamberlerin ümmetlerine gösterdiği re`fet, hayvanlarn dahi yavrularını canları pahasına koruyup gözetmesi Cenab-ı Allah`ın Raûf ismi şerifinin latif birer tecellisidir.

Cenab-ı Allah insanı mahlukatın ekmeli olarak yaratmıştır. İnsan sayısız nimet içerisinde yaratılmıştır. Cenab-ı Allah insanın yaşamını devam ettirebilmesi için gerekli olan herşeyi emrine musahhar kılmıştır. Bu nimetleri bize lütfeden Rauf u Rahim'e şükretmeli, tefekkürünü eda edip bu nimetlerdeki Re`fet ve merhameti müşahade edelim.

İnsanın sahip olduğu nimetlerin şükrünü eda etmesine bir ömür yetmez. Durmadan, gece gündüz ibadet etse, yine de insana bahşedilen nimetlerin şükrünü eda etmeye kafi gelmez. Fakat insan kendi kabının genişliğince şükrünü izhar etmeli, Rabbinin merhamet ve Re`fet`inin sonsuz olduğunu aklından çıkarmamalıdır.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir