• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Viranşehir saldırısında hayatını kaybeden çocuk defnedildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`nın Viranşehir ilçesinde hâkim ve savcıların kaldığı lojmanlara yönelik PKK tarafından düzenlenen bombalı araç saldırısında hayatını kaybeden Zabit Kâtibi Mustafa Günak'ın oğlu 11 yaşındaki 5'ci sınıf öğrencisi Ahmet Oktay Günak için cenaze töreni yapıldı.

Şanlıurfa Yeni Aile Mezarlığında yapılan törene Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Şanlıurfa milletvekilleri, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve birçok vatandaş katıldı.

Halktan da yoğun katılımın olduğu cenaze töreninde Ahmet Oktay Günak`ın yakınlarının gözyaşlarına hâkim olmadığı görüldü. Anne Mukkades Günak, tören boyunca hayatını kaybeden oğlu Oktay için ağıtlar yaktığı ağıtlar yürek yaktı.  

Ara sıra fenalaşan acılı anneyi Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü personelleri sakinleştirmeye çalıştı.

Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık`ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Günak`ın cenazesi dualar eşliğinde Şanlıurfa Yeni Aile Mezarlığına defnedildi.

Viranşehir'den Şanlıurfa'ya helikopterle gelerek cenaze törenine katılan Bakanlar Çelik ile Bozdağ, törenin ardından basına açıklamalarda bulundu.

Yapılan saldırının insanların yoğun yaşadığı mahallede gerçekleştirilmesinin büyük bir vahamet olduğunu belirten Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bunun olay yeri incelendiğinde daha da net görüldüğünü söyledi.

Yaşanan saldırıda daha fazla insanın ölmemesinin Allah`ın bir yardımı olduğunu ifade eden Çelik, bunu yapanları insan olarak vasıflandırmanın mümkün olmadığını söyledi.

Daha sonra saldırı ile ilgili konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise sözlerine başsağlığı dileyerek başladı.

Yapılan saldırının halkın kardeşliğini hedeflediğini ifade eden Bozdağ ise  şöyle konuştu:

“Saldırı sadece adliyeye değil, tam 14 dairede ciddi hasar var. Esasında bir katliam planlanmış. Bütün vatandaşlarımızın hayatına kastedilmiş çok büyük, canavarca duygu ile yapılmış bir terör eylemi ile karşı karşıyayız. Türkiye bütün bu terör olaylarının üstesinden gelecek güçtedir. Terörle etkili mücadele, terör bitene kadar devam edecektir. Bundan sonraki süreçte de terörün tamamen ortadan kaldırılması ve bu toprakların daima huzur ve barış toprakları olması için elimizden geleni yapacağız.”

Şanlıurfa`nın daima huzur kenti olduğunu belirten Bozdağ, Şanlıurfalılara seslenerek saldırıyı yapanlara destek vermemeleri gerektiğini söyledi.

Buradan ayrılan Bakanların Şanlıurfa`daki temasları devam ediyor.

Öte yandan Viranşehir`de bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise saldırıda hayatını kaybeden mahalle bekçisi İbrahim Kete'nin Viranşehir`deki ailesini ziyaret etti. (Osman Gülebak/ Mehmet Demir-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir