• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyarbakır`da Kutlu Doğum Bereketi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Peygamber Efendimizin Doğum Yıldönümü sebebiyle esnaf halka bedava hizmet sunuyor. Fırıncılar bedava ekmek dağıtırken, yolcu minibüsleri yolculardan para almıyor. Çarşı esnafı ise, aldıkları karar gereği topyekûn indirime gittiler.

 

Diyarbakır Merkez Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi, Girne Caddesi üzerinde bulunan Zeynel Ekmek Fırını, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle halka bedava ekmek dağıttı. Halk ise, yapılan uygulamadan oldukça memnun oldukları gözlendi.

 

Zeynel Ekmek Fırını Sahibi Metin Çelik, "Kutlu Doğum Haftası" münasebetiyle böyle karar aldıklarını ifade ederek şöyle konuştu: "Bizler altı kardeşiz, aramızda böyle karar aldık. Peygamberimizin Kutlu Doğumu nedeniyle fakir olan halkımıza bedava ekmek veriyoruz. 25 torba un tüketeceğiz, bizim gücümüz ancak bu kadarına yetiyor. Yarın camide mevlit vereceğiz. Yaklaşık bin 500 kişiye ekmek arası döner dağıtacağız. Geçen senede aynını yapmıştık, Allah kısmet ederse her sene bunu devam ettireceğiz. Katkı veren veya vermeyen tüm esnafa teşekkür ediyorum. İnşallah bu onlara da güzel bir örnek olur."

 

Yolcuları bedavaya taşıyan bir minibüs şoförü ise, "Peygamber Efendimizin doğum yıldönümü sebebiyle bugün bütün yolcularımı bedava taşıyacağım" dedi.

 

İndirime giden esnaf ise, uygulamanın kendilerine maddi değerle ölçülemeyecek kadar güzel bir manevi haz verdiğini belirterek, gelecek yıllarda da bu uygulamayı devam ettireceklerini söylediler.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21046.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21048.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21049.jpg

M. Salih Keskin - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir