• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Elektrik kesintisi sorunları Başbakan'a iletildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez Artuklu ilçesinde yaşayan vatandaşlar, son günlerde elektrik kesintilerinin sıklaştığını öne sürerek, sorunlarının giderilmesi için yetkililere çağrıda bulunmuşlardı.

Dicle EDAŞ'ın, kesintilere 'kaçak kullanımı' gerekçe gösterdiğini dile getiren vatandaşlar, halkın kaçak iddiasıyla mağdur edilmemesi gerektiğini söylemişlerdi.

İLKHA'nın konuyu gündeme taşımasının ardından AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, sorunu AK Parti Genel Merkezine taşıdı. Miroğlu, aynı zamanda kesintilerle ilgili Başbakan Binali Yıldırım ve Dicle EDAŞ yetkilileriyle de görüştü.

Halkın karşı karşıya kaldığı sorunların bir an önce sona ermesinin tek arzusu olduğunu söyleyen Miroğlu, "Son zamanlarda Mardin'de başlayan ve bir anlam veremediğimiz elektrik kesintilerinin sona ermesi için AK Parti siyasi ve hukuki işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Enerji Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez ve TEDAŞ yetkilileri ile görüştük." dedi.

Ayrıca Miroğlu, elektrik kesintilerinin, en üst karar organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Toplantısı'nda (MKYK) da gündeme getirildiğini bildirdi. (M. Salih Keskin–İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir