• DOLAR 32.343
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2307.58
  • ...
Peygamber Sevdalıları Platformundan seçmeli ders seferberliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ortaokul ve liselerde seçmeli ders olan Kur'an-ı Kerim, Hz. Muhammed'in (sav) hayatı ve temel dini bilgiler derslerini tercih tarihi 24 Şubat günü son buluyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Eğitim İşleri Başkanlığı, bu derslerin seçilmesi konusunda genel bir seferberlik ilan ettiklerini belirtti.

Açıklamada, “Dinimizin esasını oluşturan Kur'an-ı Kerim, siyer ve temel dini bilgiler derslerinin okullarda seçmeli ders olarak okutulması önemli bir adım olmasına rağmen ilginin yetersiz ve duyarlılığın az olduğunu müşahede etmekteyiz. Her gün okumamız ve mütalaa etmemiz gereken bu derslerin esasında zorunlu olarak okutulması gerekir. Müslüman halkımızın söz konusu derslere yoğun ilgi göstermeleri dini bir vecibedir. Bizler bu dersleri hayatımızın tüm alanlarında tatbik etmenin bilincinde olmalıyız. Yılın belli dönemlerinde gündem yapılmasını nakıs olarak görüyoruz. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bu derslerin seçilmesini genel bir seferberlik ve gündem konusu şeklinde ilan ediyor, herkesin buna ilgi göstermesini umuyoruz." denildi.

Yeni neslin Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamber'in hayatını öğrenmesinin hayati bir öneme sahip olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Aksi halde var olan bu imkânlar bir hiç uğruna yok edilebilir. 'Bu, Allah'tan bir lütuf ve nimettir. Allah her şeyi bilir, hüküm ve hikmet sahibidir.' (Hucurat-8) ayetinde olduğu gibi Allah'ın verdiği nimetlere şükretmek, değerlendirmek ve sahip çıkmak kulun rabbine olan itaat ve bağlılığının göstergesidir. Bu nedenle yeni neslin Kur'an-ı Kerim ve siyeri öğrenmesi, yaşaması hayati bir öneme haiz olup, İslami bir geleceğe yatırım olacaktır." ifadelerine yer verildi.

(M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir