• DOLAR 32.388
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.69
  • ...
"Bizler sabah medeniyetinin çocuklarıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Şanlıurfa Gençlik Kolları tarafından her hafta farklı bir camide organize edilen sabah namazı programı bu sabah Balıklıgöl Platosunda bulunan Mevlid-i Halil (Dergâh) Camisinde düzenlendi.

Düzenlenen sabah namazı programına HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz`un yanı sıra, Şanlıurfa il ve merkez ilçe başkanları da katıldı.

Sabah namazı programı sonrası cami avlusunda namaza iştirak eden Müslümanlara çorba dağıtıldı.

Çorba ikramından sonra kısa bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, Gençlik Kollarına teşekkür ederek bu tür programların devam etmesi gerektiğini söyledi.

Sabah namazında güne başlamanın hem maddi hem de manevi olarak insana huzur verdiğini belirten Yavuz, "Özellikle genç kardeşlerimizin burada bulunması, Cenabı Allah`a karşı kulluk görevini yerine getirmeleri en hayırlı işlere başlangıç anlamını taşıyor. Bu manevi huzur ve dirilişin artarak devam etmesini temenni ediyor, Allah kabul etsin diyorum." dedi.

İdeal bir Müslümanın güneşe uykuda yakalanmaması gerektiğini belirten Yavuz, şöyle konuştu:

"Bizler sabah medeniyetinin çocuklarıyız. Güne sabah namazıyla başlamanın ve ondan sonra da hayata tutunmanın ne kadar bereketli olduğunu İslam tarihi boyunca gördük ve inşallah görmeye devam edeceğiz. Allah geceyi bir libas kıldığını, dinlenme ve istirahat vakti kıldığını söylüyor. Gündüzü ise maişet, çalışma ve uğraşma için çabalama zamanı olarak ifade ediyor. Dolayısıyla ideal bir Müslümanın mümkün mertebe güneşe uykuda yakalanmaması gerekiyor. Güneşe uykuda yakalanmamak hem maddi hem de manevi anlamda bir ilerlemenin, bir olgunluğun işaretidir. Sürekli olarak güneşe uykuda yakalanan bir toplumun çok fazla ilerleme kaydetmeyeceği hepimizin malumudur. Bu yüzden bu tür organizasyonların sürekli hale getirilmesi gerekiyor. İnsanlarımızın da bu hayırlı kervana katılmasını sağlamamız gerekiyor."

Program yapılan dua ile son buldu. (Ramazan Casuk-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir