• DOLAR 32.575
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2426.626
  • ...
"Laiklik elden gidecek` diyerek milletin başıyla oynamaya kimin hakkı var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa'da "Gönül Dostları Sofrası" etkinliği programı kapsamında gençlerle bir araya geldi.

Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun referandum tavrını ve son günlerde başörtülü kadınlara yapılan saldırıları değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun "Anayasa değişikliğini Anayasa Mahkemesine götürmeyeceğiz" şeklindeki sözlerini hatırlatan Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İlk defa iki gün önce Kemal Kılıçdaroğlu'nun geldiği bir nokta var. 'Milletin hakemliğine gidiyoruz' dedi. Günaydın beyefendi günaydın. Milletin hakemliğine elin mahkûm engelleyemedin. Çünkü milli iradeyi merkeze alan bir siyasi irade var, ondan gidemedin. Sen çaresizsin. Senin aslında şunu demen lazım, 'Ey millet. Sen yine yanlış yapacaksın. Onun için sandığı protesto ediyorum.' Çünkü sandıktan hep korktun. Sandıktan yana olamadın." dedi.

Laiklik ile ilgili tartışmalara da değinen Müezzinoğlu, "Laiklik elden gidecek' diyorsun. Peki, Laiklik elden gidecek diyerek milletin başıyla, kıyafetiyle, eğitimiyle oynamaya kimin hakkı var. Gencecik kızlarımızın kaderiyle oynadın. Ailelerin hayalleriyle, umutlarıyla oynadın. Bundan daha kral diktatörlük olur mu? Parti kapatıyorsun. Kapatma davaları açabiliyorsun. Açılan kapatma davalarının arkasında duruyorsun. 'Ah bir AK Parti kapatılsa da meydan bana kalsa' diyorsun. Ama tüm bunlara rağmen gel senin de önerdiğin sistemi referanduma götürelim diyoruz ancak bir sistem önermiyor. Çünkü bu sistem işine geliyor. İktidar olamasa da işine geliyor. Çünkü iktidar olamadan iktidar olma imkânın var. Bu anayasa ümük sıkma yetkisini belirli güç odaklarına vermiş." ifadelerini kullandı.

Yeni anayasada seçilme yaşının 18'e indirileceğini aktaran Bakan Müezzinoğlu, "Şimdi 18 yaşında gençlerin seçilme hakkı var. Şimdiki anayasada 25 yaşına kadar seçilme hakkı yok. Örneğin ben karşınıza geliyorum. 62 yaşındayım. 'Ey gençler bana güvenin. Bana inanın, beni seçin' diyorum. Ama içinizden biri dese ki 'ben niye seçilmiyorum, bana niye bu yetkiyi vermiyorsunuz?' O zaman diyoruz ki; sen daha çoluk çocuksun, anlamazsın, acemisin. Bana güvenin diyorum ama size güvenmiyorum. Onun için seçilme yaşını 18'e indiriyoruz." şeklinde konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, buradaki programın ardından Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırma Merkezi Derneği (IMPR), Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi, Uludağ Üniversitesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO)`nün ortak yürüttüğü, "Geçiçi Koruma Altına Alınan Suriyelilere Yönelik Türkçe Okuma-Yazma ve Meslek Edindirme Kursları"nın sertifika törenine katıldı.

Merinos Kongre ve Kültür Merkezi`nde düzenlenen törende konuşan Bakan Müezzinoğlu, Türkiye halkının hiçbir ayrım yapmadan Suriyelileri bağrına bastığını ve Suriyelilerin eğitim ve sağlık alanındaki tüm sorunlarını çözdüğünü kaydetti.

Müezzinoğlu, daha sonra Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi`nde bulunan ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Vakıf Kültürü Müzesi'nin açılışına katıldı.

"Mazimizi iyi değerlendirmediğimiz sürece güçlü geleceği kurgulayamayız"

Müezzinoğlu burada yaptığı konuşmada, "İleri vakıf kültürünün veya medeniyetinin mensuplarıyız. Vakfın ruhuna bakıldığında özünde sevgi, merhamet, yardımlaşma, paylaşma, hizmet ve sosyal yönden birlikte daha güçlü geleceğe yürüme vardır. Esasında bu topraklar ve özellikle Bursa, dünyaya bir çınar şeklinde 600 yıl büyük bir medeniyet olarak sunabilmeyi başarmış, tohumlarının atıldığı bir merkez. Vakıf medeniyetinin bugün en güçlü tohumlarını atan merkezlerin öncüsü ve lideri Bursa'dır. Uzun süre daha çok ilim ve irfanın, hak ve adaletin, huzur ve barışın dünyaya ve bölgeye hakim olmasına vesile olmuş büyük bir medeniyetin mensuplarıyız. Mazimizi iyi değerlendirmediğimiz sürece güçlü geleceği kurgulayamayız. Daha çok ilim ve irfanın, hak ve adaletin, huzur ve barışın hakim olduğu bölgeyi, ülkeyi ve dünyayı özlüyor ve hayal ediyorsak bu mazimize sahip çıkmaktan geçer."  şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Müezzinoğlu'na tablo hediye etti.

Müezzinoğlu ve beraberindekiler daha sonra müzeyi gezdi. (Mustafa Bikeç- İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir