• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
"5. Türkiye Değer Ödülleri" yarışması başvuruları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı ve Ensar Vakfı Değerler Eğitimi Merkezi işbirliğiyle yürütülen, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin gireceği "5. Türkiye Değer Ödülleri" başvuruları başladı. İki kategoride yapılacak yarışmalarda dereceye giren öğrencilere 4 bin ila 6 bin TL arasında 'Ensar Bursu' verileceğini belirtildi.

Türkiye genelindeki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsayan ‘Türkiye Değer Ödülleri`nin ana temasının ‘sorumluluk` olarak seçildi.

Ensar Vakfı Bingöl Şube Başkanı Mensur Katıksız, başvuruların 15 Mart 2017 tarihine kadar devam edeceğini belirterek, okul müdürlükleri aracılığıyla www.türkiyedegerodulleri.com adresinden yapılabileceğini söyledi.

Katıksız, "Birincisi ve en önemlisi ‘değer ödülü` kategorisidir. Öğretmeni tarafından öğrencisi hakkında sorumluluk değerini içselleştiren ve davranış haline getiren öğrencilerini teklif eder. İkincisi eser ödülü, bu kategoride ise öğrenci kendisi sorumluluk değerini şiir, hikâye, resim, kısa film ve karikatür olarak yansıtacak." diye belitti.

Değer ödülleri kategorisinde derece yapanlara 4 bin ila 6 bin TL arasında "Ensar Bursu" verileceğini belirten Katıksız, eser ödülü kategorisinde "şiir, hikâye, kısa film, resim ve karikatür" dallarında ortaokul ve ortaöğretim düzeyinde yapılacağını, yarışmada Türkiye birincisi olanlara ise bursu verileceğini ifade etti.

Katıksız, değer ödülü kategorisinde öğrenci adına yarışmaya başvuran öğretmen veya okul yöneticilerine ise 4 Bin TL teşvik ödülü verileceğini belirterek, 'Ensar Bursu' aylık periyotlarla 2016-2017 eğitim-öğretim yılında eylül-haziran aylarını kapsayacak şekilde 10 eşit taksitle öğrencinin veya velisinin hesabına yatırılacağını söyledi. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir